Βιάζεται η Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Τα καρφιά για τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Όχι τώρα, ούτε βέβαια κατόπιν εορτής, αλλά εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια ο εκδότης και διευθυντής του PERIODISTA.GR, Δημήτρης Μπεκιάρης, έχει αποκαλύψει τα σενάρια που απεργάζονταν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του σε περίπτωση ταπεινωτικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Αποκάλυψε το σχέδιο για προώθηση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, είναι όμως, υπάκουη και διεκπεραιωτική σε ότι αφορά στα καθήκοντά της.

Για αυτό θα ήταν λάθος να αναλάβει πρωτοβουλιες. Και το λάθος το έκανε. Προχώρησε στην αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μάλιστα μπροστά είναι οι εκλογές της 25ης του Ιούνη, που ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ τα παίζουν όλα για όλα.

Δεν ξέρουμε αν οι αποφάσεις της υπαγορεύονται από τα οικονομικά κέντρα και τις Πρεσβείες που τη στηρίζουν, αλλά οι εκπλήξεις προσεχώς μπορεί να είναι μεγάλες και δυσάρεστες για την Έφη Αχτσιόγλου και την παρέα της.

Διαβάστε παρακάτω τι γράφει σε ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός στο ΒΗΜΑ:

Σε μια χρονική στιγμή που η παρούσα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έστριψε το τιμόνι αριστερά με αμφίβολο αποτέλεσμα, η Εφη Αχτσιόγλου που μίλησε για την ιδεολογική ηγεμονία της Δεξιάς ευρύτερα έβαλε το θέμα ότι ο πυρήνας της αριστεράς είναι η επιδίωξη της κοινωνικής ισότητας, της γενικής ελευθερίας, και της καθολικής δικαιοσύνης.

Το καρφί Αχτσιόγλου προς την ηγετική ομάδα

Το καρφί ήταν ξεκάθαρο προς την ηγετική ομαδα όταν αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτοί οι στρατηγικοί στόχοι να συνδέονται και να βρίσκονται σε διάλογο με τα επίδικα της κάθε εποχής.

Παράλληλα μίλησε για μια αριστερά που πρέπει να ακούει. «Να ακούμε τη νεολαία, όχι να λέμε τι να κάνει, αλλά να την ακούμε στο τι μας λέει ότι κάνουμε ή δεν κάνουμε. Ώστε να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και ισοτιμίας» είπε.

Το πιο ιδεολογικό σημείο ήταν όταν οριοθέτησε το πεδίο δράσης του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. μιλούσε αόριστα για την Αριστερά αλλά με σαφήνεια εννοούσε την αξιωματική αντιπολίτευση) μιλώντας για την ιστορία της Αριστεράς που είναι η ιστορία της συνάντησης μιας θεωρίας του κοινωνικού, του Μαρξισμού, με το εργατικό κίνημα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ