Οργή στην Ιεραρχία για τον Ιερώνυμο που ανέλαβε καθήκοντα κομματάρχη του Μητσοτάκη

Στην εναγώνια προσπάθειά του να περιορίσει τις απώλειες που εμφανίζει η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε σε σημείο να επιστρατεύσει τη Δεξιά του Κυρίου στήνοντας επικοινωνιακό σόου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Μετά από έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ανάμεσα στον Σταύρο Παπασταύρου και το δεξί χέρι του Ιερώνυμου, Χάρη Κονιδάρη, έκλεισε η συμφωνία ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο και το Μαξίμου.

Αποκορύφωμα της συναλλαγής ήταν η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου.

Πρόκειται για καθαρή προεκλογική παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων προς την Ελληνική Λύση.

«Δεν θα κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό.

Προφανώς επεδίωξε με την ανατρεπτική αυτή παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου να αβαντάρει τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές.

Βέβαια η προτροπή του Αρχιεπισκόπου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της Εκκλησίας.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ιεραρχών, παρ’ ότι δεν τοποθετήθηκε δημόσια, εμφανίζεται εξοργισμένη με τα πολιτικά παιχνίδια του Αρχιεπίσκοπου.

Χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι ο αρχιεπίσκοπος καταφέρεται κατά πολιτικού κόμματος το οποίο είχε ταυτιστεί με τις θέσεις της Εκκλησίας στον νόμο που ψηφίστηκε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση αδιαφόρησε για τις θέσεις της Εκκλησίας, προκαλεί εντύπωση η απόλυτη ταύτιση Αρχιεπισκόπου και πρωθυπουργού και η κοινή τους εμφάνιση σε δομή για ηλικιωμένους λίγο πριν τις εκλογές.

Οργή για τη στάση του Αρχιεπισκόπου επικρατεί και στο Άγιον Όρος.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, 16 μονές του Αγίου Όρους ετοιμάζονται να παρέμβουν δημόσια καυτηριάζοντας τη στάση τόσο του Αρχιεπισκόπου όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αρχιεπίσκοπος σε ρόλο κομματάρχη

Το επικοινωνιακό σόου που έστησε η κυβέρνηση, με τον Αρχιεπίσκοπο να εμφανίζεται σε ρόλο κομματάρχη, έχει σχέση με τη καθίζηση των ποσοστών της ΝΔ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Τα κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της ΝΔ εμφανίζουν αθροιστικά ποσοστό που φτάνει ακόμη και το 27% σε κρίσιμε περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.
Πανικόβλητο το Μαξίμου, επιχειρεί με τη βοήθεια κάποιων εκκλησιαστικών παραγόντων να μαζέψει την κατάσταση.

Με την υποψηφιότητα Μπελέρη και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, το Μαξίμου ελπίζει ότι οι διαρροές ψηφοφόρων προς τα κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της ΝΔ θα περιοριστούν, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα ποσοστό στις ευρωεκλογές που θα κινείται πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30%.

Σκληρή απάντηση στον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος απάντησε σε παραποιημένη δήλωση Βελόπουλου, δόθηκε από την Ελληνική Λύση:

«Για την Ελληνική Λύση η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού του κλήρου και της ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπίσκοπου μάς βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες, ούτε στον κλήρο ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπίσκοπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη.»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ