Ο Μητσοτάκης που τρέμει το… «2» επιβεβαίωσε τον πανικό του και στην Χίο

Τον πανικό του μπροστά στο ενδεχόμενο το ποσοστό της ΝΔ να αρχίζει από «2», επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χίο στην οποία βρίσκεται.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «αναγκαία η συσπείρωση των ψηφοφόρων ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου», ζητώντας να μην υπάρξουν φαινόμενα χαλαρότητας και αδιαφορίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλαδή στέλνει σε κάθε κατεύθυνση το μήνυμα για σοβαρότητα στις ευρωεκλογές, πράγμα οξύμωρο αφού ο ίδιος χθες τις μετέτρεψε σε… eurovision (Διαβάστε ΕΔΩ)

Συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του νησιού, Νότη Μηταράκη, του υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, και κομματικά στελέχη, ο Κ. Μητσοτάκης σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Χίου, υπογράμμισε ότι «στις κάλπες, της 9ης Ιουνίου θέλω να ζητήσω απ’ όλες και απ’ όλους να ξανακάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια συσπείρωσης της παράταξής μας. Να πάμε να ψηφίσουμε. Να μην αντιμετωπίσουμε αυτές τις εκλογές με οποιαδήποτε αίσθηση χαλαρότητας ή αδιαφορίας».

«Θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Οι ευρωεκλογές αυτές, όμως, είναι πολύ σημαντικές», τόνισε. «Και είναι σημαντικές για δύο λόγους: ο πρώτος, νομίζω τον αντιλαμβάνεστε όλοι, έχει να κάνει με αυτά τα οποία συμβαίνουν στις Βρυξέλλες, τα οποία επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, για το οποίο η Ευρώπη άλλαξε πια την πολιτική της μετά από μεγάλη επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένα μόνο παράδειγμα».

Μάλιστα,ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «είμαστε η μόνη ίσως χώρα στην οποία σε αυτή την προεκλογική περίοδο το προσφυγικό-μεταναστευτικό δεν είναι πρώτο ζήτημα συζήτησης. Γι’ αυτό έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι. Αντί να συζητάμε για το τι θα κάνουμε τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι έρχονται, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να υποδεχόμαστε νόμιμα επισκέπτες από την Τουρκία μέσα από το πρόγραμμα διευκόλυνσης της visa, το οποίο έχει φέρει και εδώ, στη Χίο, πολλούς περισσότερους επισκέπτες, 12 μήνες το χρόνο, Σαββατοκύριακα, καθημερινές».

Όσον αφορά, δε, στα διακυβεύματα των εκλογών, ο Κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να σκεφθούν «πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα το 2024 σε σχέση με το 2019, όσον αφορά στις μεγάλες γεωπολιτικές αστάθειες. Με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με ένα ανοιχτό μέτωπο στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη θα κληθεί τα επόμενα πέντε χρόνια να παίξει έναν πολύ πιο ισχυρό γεωπολιτικό ρόλο. Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σε αυτή τη μετεξέλιξη της Ευρώπης σε νέα γεωπολιτική δύναμη. Έχουμε λόγο και συμφέρον να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

«Σκεφτείτε πόσο ωφελημένη, για παράδειγμα, θα είναι η Ελλάδα αν καταφέρουμε και εξασφαλίσουμε, δημιουργήσουμε ένα νέο αμυντικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί κοινές αμυντικές δαπάνες για την αμυντική θωράκιση της Ευρώπης. Αυτό θα είναι μεγάλο όφελος για την πατρίδα μας», είπε και συμπλήρωσε: «Σκεφτείτε πόσο ωφελημένοι θα είμαστε αν καταφέρουμε να πείσουμε την Ευρώπη ότι το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να έχει συνέχεια. Πρέπει να υπάρχει ένα νέο Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζει διαχρονικά σημαντικές επενδύσεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν προκειμένου η Ευρώπη να ενισχυθεί αναπτυξιακά και να βελτιώσουμε την ανταγωνιστικότητά της».

Επίσης, τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές, οι οποίες θα στείλουν πολιτικά μηνύματα. Και επειδή ακούω διάφορους από την αντιπολίτευση να ισχυρίζονται ότι οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία να στείλουμε μήνυμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής σταθερότητας, τους απαντώ: σηκώνουμε το γάντι της πρόκλησης. Η πολιτική σταθερότητα είναι το μεγάλο ζητούμενο αυτών των εκλογών. Οι πολίτες θα στείλουν και πάλι μήνυμα ότι ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εντολή την οποία μας έδωσαν τον περασμένο Ιούνιο: να κυβερνήσουμε για μία τετραετία και να δρομολογήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που η χώρα έχει τόσο ανάγκη».

Τέλος, σημείωσε ότι «τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες θα πρέπει να συνδυάσω τα κυβερνητικά μου καθήκοντα με περιοδείες τις οποίες θα επιχειρήσω να κάνω σε όλη τη χώρα, γιατί θέλω να μπορώ να μιλάω απευθείας στους πολίτες και να εξηγώ γιατί αυτές οι ευρωεκλογές είναι τόσο σημαντικές. Αλλά είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είμαι μόνος. Έχουμε πάρα, πάρα πολλούς συμμάχους, τα στελέχη μας, αλλά πρώτα και πάνω από όλα τους απλούς Νεοδημοκράτες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ