Παρά τις τραγικές δημοσκοπήσεις: Προκλητικός ο Ανδρουλάκης σε ιδιωτικές συζητήσεις για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ είναι τραγική. Ο λόγος; Οι τραγική εικόνα του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος που κατήντησε δεκανίκι της Δεξιάς, στις δημοσκοπήσεις. Όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ θα είναι τέταρτο κόμμα στις ευρωεκλογές και η λογική λέει πως το αποτέλεσμα αυτό θα δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις. Ήδη σε κάποιες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ακόμη και πέμπτο!

Τι εξελίξεις θα είναι αυτές; Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ο ίδιος τον πήχη ψηλά. Δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα. Οποιαδήποτε άλλη θέση θα ισοδυναμεί με αποτυχία όχι μόνο του κόμματος, αλλά και προσωπικά του ιδίου. Ο ίδιος τα έχει πει αυτά. Η λογική, με βάση τα όσα δείχνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, λέει ότι θα ανοίξει ο ίδιος θέμα ηγεσίας στο επόμενο συνέδριο, αφού θεωρείται βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερο κόμμα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες μου αναφέρουν πως ο πρόεδρος Νίκος είναι προκλητικός στη Χαριλάου Τρικούπη. Συνομιλητές του ισχυρίζονται πως υποστηρίζει ότι “δεν θα με κουνήσει κανείς από την θέση της ηγεσίας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα”. Την βεβαιότητά του αυτή τη στηρίζει στο γεγονός ότι ελέγχει απόλυτα το κόμμα. Ακόμη και θέμα ηγεσίας να τεθεί, ακόμη και αν ανοίξουν οι διαδικασίες διαδοχής, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιδιώξει να γαντζωθεί στην καρέκλα του προέδρου μέσω του ελέγχου του μηχανισμού.

Κούνια που τον κούναγε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ