Η εκτόξευση του Βελόπουλου τρομοκρατεί τον Μητσοτάκη – Δεν έχουν αντίδοτο στο Μαξίμου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Το είχα γράψει εδώ και πολύ καιρό, σε αυτήν εδώ τη στήλη, όταν ακόμη τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου ήταν πιο χαμηλά. Ότι δηλαδή αναμενόταν εκτόξευση στις δημοσκοπήσεις και στις ευρωεκλογές. Και να που πάλι επιβεβαιώνομαι. Η Ελληνική Λύση έχει πιάσει ήδη διψήφιο ποσοστό και οι τάσεις είναι ανοδικές ενόψει ευρωεκλογών. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου λεηλατεί ήδη την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας. Η άνοδός του είναι η βασική αιτία που τα ποσοστά του κόμματος Μητσοτάκη θα κινηθούν λίγο πάνω, λίγο κάτω από το 30%. Σε άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για απόλυτη καταστροφή. Όμως, η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ και η ανυπαρξία – προς το παρόν – αντιπολίτευσης διασώζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μου λένε ότι είναι τρομοκρατημένος από τη δυναμική της Ελληνικής Λύσης και το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον.

Το νομοσχέδιο για τους ΛΟΑΤΚΙ που επέβαλαν οι Αμερικανοί στο Μαξίμου και νεοφιλελεύθερες παραφυάδες τους αποδείχθηκε καταστροφικό για τη Νέα Δημοκρατία. Την φθορά της κεφαλαιοποιεί τη Ελληνική Λύση. Και αν σήμερα οι συνέπειες δεν είναι ορατές, θα είναι στο μέλλον. Η πλήρης ευθυγράμμιση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με δομικού και στρατηγικού χαρακτήρα πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα είναι επίσης καταστροφικές για τα δύο κόμμα της Αριστεράς – Κεντροαριστεράς. Στον μέλλον – μάλλον στις επόμενες εθνικές εκλογές – η βασική πολιτική σύγκρουση για την εξουσία θα είναι ανάμεσα στην Κεντροδεξιά (που θα την βαφτίσουν Κέντρο) του Κυριάκου Μητσοτάκη και στη Δεξιά (θα την αποτελούν ακροδεξιά) του Κυριάκου Βελόπουλου. Όπως έχει γίνει στην Ευρώπη. Όπως έχει γίνει στη Γαλλία και αλλού.

Προς το παρόν δεν έχουν αντίδοτο στο Μαξίμου. Τα σενάρια, που απεργάζονται, όμως τα δομημένα συμφέροντα για να ρυθμίσουν το πολιτικό σκηνικό και να ανακόψουν την πορεία της Ελληνικής Λύσης, θα σας τα αποκαλύψω προσεχώς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ