Πρωτοφανείς αποκαλύψεις από το Politico: Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν Αρχιεπιθεωρητή που ερευνά το Qatargate

Πρωτοφανείς αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Qatargate κάνει το Politico.

Συγκεκριμένα, το γραφείο του Εισαγγελέα των Βρυξελλών έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας για «απόπειρα δολοφονίας», με αφορμή υποψίες για πιθανή δηλητηρίαση τριών αξιωματούχων, εκ των οποίων ο ένας είναι από τους βασικούς επιθεωρητές που ερευνούν το Qatargate.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές εβδομάδες η αστυνομία συνέλαβε τρεις αξιωματούχους που προκάλεσαν επεισόδιο σε μπαρ στις κεντρικές Βρυξέλλες μετά από κατανάλωση αλκοόλ.

Οι αξιωματούχοι συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς που εκλήθησαν στο μπαρ, όπως έγραψαν τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης. Κατά την διάρκεια της ολονύκτιας κράτησής τους ο ένας από τους τρεις χρειάστηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο λόγω εσωτερικής αιμορραγίας και υπεβλήθη σε εγχείριση στην κοιλιακή χώρα. Τα τεστ αποκάλυψαν ότι στο αίμα του είχε υψηλά ποσοστά αμφεταμίνης, σύμφωνα με την βελγική ειδησεογραφική σελίδα Het Laatste Nieuws.

«Μπορούμε να σας πληροφορήσουμε ότι έχει υποβληθεί μήνυση για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Για την προστασία των ερευνών δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω το θέμα», τόνισε στο Politico εκπρόσωπος του Εισαγγελέα Βρυξελλών.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησε επίσης ανώνυμα στο Politico, είπε πως η αστυνομία θα λάβει δείγματα από τα μαλλιά και των άλλων δύο ατόμων που συνελήφθησαν κατά τα επεισόδια στο μπαρ των Βρυξελλών, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη της συγκεκριμένης ναρκωτικής ουσίας.

Ένα από τα άτομα που εμπλέκονται στις έρευνες, που είναι αρχιεπιθεωρητής στην Κεντρική Υπηρεσία Αντιμετώπισης της Διαφθοράς, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση του σκανδάλου Qatargate, υπέβαλε μήνυση για απόπειρα δολοφονίας του με δηλητήριο, τόνισαν πηγές τις οποίες επικαλείται το Politico.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...