Κλονίζουν το ΠΑΣΟΚ τα μη κρατικά ΑΕΙ – «Καρφιά» για Ανδρουλάκη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής

Διαφοροποιημένη από την επίσημη στάση του ΠΑΣΟΚ είναι η θέση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έχει άλλη άποψη για το θέμα και καλεί τη Χαριλάου Τρικούπη να μην απορρίψει συλλήβδην το κυβερνητικό νομοσχέδιο, αλλά «να καλέσει τον κ. Πιερρακάκη, να αποδεχθεί τις δικλείδες ασφαλείας προς το δημόσιο συμφέρον, οι οποίες είναι η αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου και οι όροι λειτουργίας των μη κρατικών Πανεπιστημίων».

Εάν αυτές οι δικλείδες γίνουν αποδεκτές στο σύνολό τους, «τότε μπορούμε να το ψηφίσουμε», λέει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος βαράει «καμπάνες» εδώ και καιρό προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Αυτά τα είπε ο βουλευτής Αρκαδίας στο Open το πρωί της Παρασκευής και μάλλον θα τα πει και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος τη Δευτέρα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαδικασία.

Μάλιστα έβαλε και μία ευρύτερη διάσταση στο συγκεκριμένο θέμα, παραπέμποντας στη γενική αντιπολιτευτική στρατηγική, που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας με νόημα «εγώ το ΠΑΣΟΚ το θέλω κυβερνητικό κόμμα» – προφανώς δεν θεωρεί ότι το Κίνημα κινείται με αυτή τη λογική.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ