Ραγδαίες εξελίξεις στα media: Τι γίνεται με Alpha και Star του Βαρδινογιάννη – Όλα τα σενάρια για το deal που θα προκαλέσει σεισμό

Ξεκαθαρίζει το σκηνικό γύρω από τη Nova και τη United Group αναφορικά με τα (εν ισχύ) σενάρια πώλησης της πρώτης. Σύμφωνα του dailymedia.com.gr η Nova έκλεισε το 2023, με κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDΑ δηλαδή) 270 εκατ. ευρώ. Κρατήστε το.

Η απόφαση της BC Partners και της θυγατρικής της United Group είναι να πουληθεί ολόκληρος ο όμιλος, είτε ως σύνολο είτε ως ξεχωριστά περιουσιακά στοιχεία ανά χώρα, με μία και μόνη προϋπόθεση: ητιμή πώλησης να μην είναι χαμηλότερη του 8πλάσιου των EBITDA. Ήτοι, τουλάχιστον 2 δισεκατομμύρια ευρώ!

Αυτή άλλωστε ήταν η αποτίμηση στην οποία πρόσφατα πουλήθηκε o τσέχικος τηλεπικοινωνιακός όμιλος PPF Group στην Emirates Telecommunications Group Company.

H διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά σε διάρκεια και περίπλοκη στις λεπτομέρειες…

Καλά με τη Nova, αλλά με Alpha και Star (όπου η United Group κατέχει το 50%) τι γίνεται; Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, εξετάζεται η πώληση και του 50% του Alpha, με εναλλακτική την επιστροφή του ποσοστού στον όμιλο Βαρδινογιάννη. Ένα ποσοστό που έχει αποκτηθεί μέσω off shore ελέω της τότε εν Ελλάδι ισχύουσας νομοθεσίας.

Η United Group δύσκολα πάντως θα βρει ελληνική εταιρεία για την πώληση της Nova, εξ ου και ακούγεται ότι ήδη… πλασάρει το πακέτο του (μισού) Alpha μαζί. Ενδιαφερόμενη είναι η πανίσχυρη, αμερικάνικη CVC, ως αναφέραμε εδώ και μέρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...