Τι συνέβη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη – Τι έκανε όσο ήταν στο Μέγαρο Μαξίμου και ποιοι ζητούν την επιστροφή του

Η Πυθία αποκαλύπτει

Το καλοκαίρι του 2023 είναι ένα καθοριστικό καλοκαίρι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Αυτό διαπιστώνουν και τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκλέχθηκε με ποσοστό 41% τον περασμένο Ιούνιο.

Η εικόνα διάλυσης είναι εμφανής και δεν μπορεί κανένας επικοινωνιολόγος του Μητσοτάκη να τη διορθώσει.

Είναι επίσης εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα. Ούτε τους ανίκανους υπουργούς, ούτε τα στελέχη της χαμηλότερης βαθμίδας, ούτε βέβαια τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι ειδικά στη Θεσσαλία έχουν κρυφτεί στις τρύπες τους διότι τρέμουν την οργή του κόσμου που θα τους μαυρίσει στις εκλογές που έρχονται.

Ποια είναι η διαφορά, όμως, του καλοκαιριού του 2023 από το καλοκαίρι, για παράδειγμα, του 2022. Τον Αύγουστο του 2022 οι εξελίξεις στην υπόθεση του υποκλοπών είχαν οδηγήσει τον επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού (γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού), Γρηγόρη Δημητριάδη στην παραίτηση.

Από τότε, μέχρι σήμερα – και παρά το θετικό για τη ΝΔ εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα ερχόταν έτσι και αλλιώς – είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς το χάος και το ατελείωτο χάσμα στην επικοινωνία και στη συνεργασία του Μεγάρου Μαξίμου με το υπόλοιπο σύστημα διακυβέρνησης.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης λείπει από το Μαξίμου και κάποιοι ζητούν την επιστροφή του για να διορθωθεί η εικόνα, αλλά κυρίως η λειτουργία, αυτής της κυβέρνησης που δείχνει διαλυμένη.

Τι έκανε ο Δημητριάδης όσο βρισκόταν στο Μαξίμου; Οι γνωρίζοντες λένε ότι συντόνιζε την κυβέρνηση, αποτελούσε το φίλτρο όσων πληροφοριών, εισηγήσεων και παραπόνων έφταναν στο Μαξίμου και αποτελούσε την ασπίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Λέγεται ότι αρκούσε ένα τηλεφώνημα από τον Γρηγόρη Δημητριάδη για να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως και να έχει, αποδεικνύεται στην πράξη ότι το κενό υπήρξε δυσαναπλήρωτο.

Σε αυτό το πλαίσιο ακούγεται έντονα ότι βουλευτές – στο παρασκήνιο – ζητούν την επιστροφή του Γρηγόρη Δημητριάδη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η στήλη δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις σκέψεις του Μητσοτάκη. Ωστόσο, οι εξελίξεις από εδώ και πέρα και ενώ οργιάζουν τα σενάρια για επικείμενο ανασχηματισμό θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα είναι καταιγιστικές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ