Ο γιατρός διαψεύδει τον Καλλιάνο για το φακελάκι

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο και την μητέρα ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής του νοσοκομείου «Αττικόν» που είχε υπό την επίβλεψή του τον πατέρα του βουλευτή ο οποίος έφυγε από την ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 79 ετών μετά από σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός με δήλωση του μέσω των δικηγόρων του ισχυρίζεται πως «ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος» ενώ κάνει λόγο για «εξωφρενικό ψεύδος» και προειδοποιεί πως θα στραφεί στην δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη:

«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση ,υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

Το «φακελάκι»

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ παραδέχθηκε ότι η μητέρα του έδωσε χρήματα στον θεράποντα ιατρό του συζύγου της και στην συνέχεια αυτός εκνευρισμένος τα ζήτησε με γραπτό μήνυμα πίσω.

Για πρώτη φορά μίλησε την Παρασκευή η σύζυγος του Δημήτρη Καλλιάνου, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ, για τις συνθήκες που βίωσε κατά την νοσηλεία του συζύγου της στο «Αττικόν». Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την κατάρρευση του ΕΣΥ, όπως η έλλειψη ακόμη και σεντονιών, αλλά και για το γεγονός ότι η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου έδωσε φακελάκι στον θεράποντα ιατρό.

«Ο γιατρός το πήρε ευχαρίστως. Το πήρε για να καλυτερεύσει την ζωή του άντρα μου και το αποτέλεσμα ήταν ότι τον πέθανε. Σας τα είπα όπως είναι τα πράγματα. Εγώ ήμουν δίπλα στον άντρα μου. Έπρεπε να πάει σε Μονάδα Υψηλής Φροντίδας» αποκάλυψε η σύζυγος του εκλιπόντος.

«Χάσαμε 10 μέρες που θα μπορούσε να ζει αυτήν την στιγμή ο άνθρωπος. Δεν πρέπει να βάζουν ταμπέλες σε καθηγητές, όταν μπαίνει μέσα ο καθηγητής και σφυρίζει» πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ