Τι φοβούνται σε κυβέρνηση και ΝΔ για τις ευρωεκλογές – Ο Βελόπουλος και ο «τρόμος της αστάθειας»

Όσο σίγουρη και να έχουν την πρωτιά στις ευρωεκλογές σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία, έχουν καταλάβει ότι αυτή οφείλεται όχι στην υπεροχή της ΝΔ αλλά στα χαμηλά ποσοστά της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, από τα «πολύ δεξιά» η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ενισχυμένη με τους δημοσκόπους να μιλούν ακόμα και για διψήφιο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Ο χρόνος για τις κάλπες του Ιουνίου πιέζει και στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αναταραχή δεδομένου ότι πολλοί φοβούνται πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι μία δυσάρεστη έκπληξη για το κυβερνών κόμμα.

Αυτό που τους τρομάζει είναι αφενός το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο που δυσαρέστησε πολλούς ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι φαίνεται να κατευθύνονται στο κόμμα Βελόπουλου, αφετέρου η ακρίβεια που έχει ξεφύγει, και η κυβέρνηση μοιάζει ανίκανη να αντιμετωπίσει.

Επιπλέον, φοβούνται ότι ο λαϊκισμός του Βελόπουλου μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος και να εκφραστεί στις κάλπες των ευρωεκλογών, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών στα θέματα της καθημερινότητας.

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, αυτό που επιθυμούν είναι να διατηρηθεί το ποσοστό, που είχε πάρει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές του 2019 (33,12%), αν και πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να πέσει και πιο κάτω με το 30% να αποτελεί το ψυχολογικό όριο στο κυβερνητικό επιτελείο.

Στην κυβέρνηση φοβούνται μήπως οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πάνε να ψηφίσουν ή εάν πάνε, να επιλέξουν μικρότερους σχηματισμούς δεξιότερα του κυβερνώντος κόμματος.

«Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Για να το πω διαφορετικά: οι επιλογές μας για την Ευρώπη θα έχουν μετάφραση ελληνική», τόνισε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, χαιρετίζοντας την Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ το Σάββατο, από τον Ασπρόπυργο, υπογράμμισε τη «μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών για τη διαμόρφωση των ισορροπιών στην Ευρώπη την επόμενη μέρα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε την ισχυρή ΝΔ με τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον,

Έδωσε έμφαση στην «δοκιμασμένη συνταγή» της παράταξης που μπορεί να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα των Ελλήνων στην Ε.Ε. Και υπενθύμισε κάποια από τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης του σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Καθιέρωσε τα εθνικά μας σύνορα ως ευρωπαϊκά, συνδιαμορφώνοντας τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια αποτελεσματική πολιτική για το μεταναστευτικό» είπε προσθέτοντας ότι «έφερε στον τόπο μας πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους 36 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα σημαντικό μέρος των οποίων κατευθύνεται στην παιδεία και ειδικά στα δημόσια πανεπιστήμια».

Ο Μητσοτάκης το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πυκνώσει τις περιοδείες του στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, «θα ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη την οποία μας δείξατε στις τελευταίες εκλογές. Κρατήστε το αυτό ως ένα συμβόλαιο αλήθειας το οποίο υπογράφουμε και θα βλέπετε διαρκώς τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα παρά τις μεγάλες δυσκολίες, την καθημερινότητα να βελτιώνεται και τη χώρα συνολικά να προοδεύει», ανέφερε πρόσφατα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ