Συνεχίζεται ο σάλος για τα e-mail της Ασημακοπούλου – Τι ετοιμάζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Στη Βουλή αναμένεται να βρεθεί το θέμα με τα email, που απέστειλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε απόδημους ψηφοφόρους, ενόψει των ευρωεκλογών, από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Μεγάλη αμηχανία στην κυβέρνηση ενώ το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει… άγνοια.

Παράλληλα, οι απαντήσεις που έχει δώσει μέχρι τώρα η κυρία Ασημακοπούλου, σχετικά με το πού βρήκε τα στοιχεία των απόδημων και απευθύνθηκε σε αυτούς, πριν καν προλάβει να τους ενημερώσει το υπουργείο Εσωτερικών για τη διαδικασία που προβλέπεται στις ευρωκάλπες, δεν πείθουν.

Οι απόδημοι ψηφοφόροι, που έλαβαν τα email «της ντροπής» από την κυρία Ασημακοπούλου χωρίς να της έχουν διαθέσει τα στοιχεία επικοινωνίας, τα οποία έχουν παραχωρήσει μόνο στο υπουργείο Εσωτερικών, τονίζουν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Ο Παύλος Πολάκης (επικεφαλής του τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ), προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταθέσει επερώτηση στη Βουλή, το ΠΑΣΟΚ κινείται προς ανάλογη κατεύθυνση, ενώ ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν και ο συνάδελφός του Στέλιος Κούλογλου απευθύνθηκε στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η κυβέρνηση δεν στηρίζει την ευρωβουλευτή και τις απαντήσεις που δίνει αυτό το τριήμερο για την υπόθεση.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Θανάσης Μπαλέρμας δήλωσε ότι «το Υπουργείο Εσωτερικών δεν παρέχει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) εκλογέων σε υποψήφιους ή κόμματα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία».

Η Ασημακοπούλου είχε ισχυριστεί πως «όταν πολιτεύεται κανείς έχει το δικαίωμα να πάει στο Υπουργείο Εσωτερικών και να ζητήσει τους εκλογικούς καταλόγους. Οι εκλογικοί κατάλογοι δεν έχουν όλα τα στοιχεία αλλά έχουν τα ονόματα των ανθρώπων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...