Νέες αποκαλύψεις: Με ανήλικους λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση της Θύρας 7 του Ολυμπιακού – Η αποκαλυπτική απολογία που έδωσε τις πληροφορίες

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των χούλιγκανς της Θύρας 7, κινήθηκαν στις απολογίες τους στους ισχυρισμούς «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν θυμάμαι…».

Ένας από αυτούς όμως και μάλιστα μαθητής της Γ’ Λυκείου αποκάλυψε στις αρχές ονόματα και κινήσεις καθώς ήταν όπως ισχυρίζεται τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο.

Η ιστοσελίδα zougla.gr αποκαλύπτει την απολογία του, η οποία έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στις δικαστικές αρχές:
«Εκείνη την ημέρα είχα πάει να πάρω ένα πανό από το Καραϊσκάκη και έτυχε να είμαι στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Δεν ήμουν στον εξωτερικό χώρο. Πήγα με την παρέα μου στο Καραϊσκάκη αλλά δεν μου δώσανε το πανό και μετά βγήκα στο πάρκινγκ. Εκεί καθόμουν και μετά ο Π.Κ (σ.σ βασικός κατηγορούμενος) είπε να πάμε να πάρουμε βενζίνη και πήγε ένα αμάξι και πήρε βενζίνη από το βενζινάδικο και ένα παιδί έφερε δυναμίτες. Τους δυναμίτες τους έφερε ο Χ.Ε. Όταν ήρθε η βενζίνη και οι δυναμίτες φτιάξανε μπουκάλια και εγώ απλά τους έβλεπα. Μετά τα βάλανε στο αμάξι, ένα Toyota άσπρο και ξεκινήσαμε για το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη.

Ερώτηση: Τι περιμένατε να γίνει, για ποιο λόγο γίνονταν αυτά;

Απάντηση: Είπε ο Π.Κ να δείρουμε τους αστυνομικούς. Η δική μου συμμετοχή ήταν μόνο να πάω εκεί να πάρω το πανό και από τη στιγμή που δεν μου το έδωσαν καθόμουν πιο πέρα με τον Κ. Δεν συμμετείχα σε καμία Παρασκευή.

Ερώτηση: Προσπαθήσατε με κάποιο τρόπο να σταματήσετε τους φιλάθλους τους δικούς σας και τους γνωστούς σας από αυτή την επίθεση;

Απάντηση: Είπα στον Γ.Κ ότι δεν αξίζει να πάμε εκεί να φάμε το κεφάλι μας και του είπα να φύγουμε. Αυτός μου είπε ότι δεν θα γίνει κάτι.

Ερώτηση: Ποιοι άλλοι ήταν αυτοί που προετοίμαζαν τα πολεμοφόδια;

Απάντηση: Ήταν συνολικά περίπου 35 άτομα σε όλο το πάρκινγκ. Περίπου 10 -15 άτομα παρασκεύαζαν (σ.σ αναφέρει ονόματα )

Ο μαθητής περιγράφει επιπλέον στο απολογητικό του υπόμνημα ότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια ενώ υποστηρίζει ότι δεν βγήκε ποτέ από το γήπεδο.

Νέα εντάλματα και κλήσεις για απολογίες

Η υπόθεση για τα επεισόδια στο Ρέντη, παραμένει ανοιχτή και οι αρχές αναζητούν δύο βασικούς κατηγορούμενους, το «Ρουμάνο» τον «Μπρούκλιν» ,τον »Shark» και τον «Κορυδαλλιώτη» για τους οποίους εκδίδονται εντάλματα σύλληψης .

Παράλληλα θα αποσταλούν κλήσεις σε απολογίες και σε άλλους κατηγορούμενους με δεδομένο ότι το κατηγορητήριο απαριθμεί συνολικά 160 άτομα.

Μέχρι στιγμής έχουν οδηγηθεί στη φυλακή 18 άτομα, ανάμεσά τους τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, όπως έχει χαρακτηρισθεί από τις Αρχές.

Αμέσως μετά το Πάσχα η οικογένεια του άτυχου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Για τους γονείς και την αδερφή του είναι το πρώτο Πάσχα που θα κάνουν χωρίς το Γιώργο τους. Αυτό που θέλουν είναι να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι που τους στέρησαν το παλικάρι τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ