Μαρινάκης για γάμο ομόφυλων: «Πρώτα συζήτηση μετά χρονοδιάγραμμα» – Τι αποκάλυψε για το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας

Σε συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ την Τετάρτη θα ανοίξει τα χαρτιά του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πρέπει πρώτα να εξηγήσουμε, να παραθέσουμε τα επιχειρήματά μας, να εξηγήσουμε στους πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε και αμέσως μετά να ανακοινώσουμε τους χρόνους της νομοθετικής πρωτοβουλίας» ανέφερε ερωτηθείς αν το νομοσχέδιο θα έρθει πριν ή μετά τις ευρωεκλογές.

«Σύντομα ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΤ οπου θα απαντήσει δίνοντας περισσότερα στοιχεία. Είναι καλύτερο να ακούσουμε από τον ίδιο ακριβώς ποιος θα είναι ο σχεδιασμός, πώς θα ξεκινήσει η συζήτηση» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της Ν.Δ. δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν στη γαλάζια παράταξη ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως πρώτα θα γίνει η δημόσια συζήτηση και μετά θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα της νομοθέτησης και τα «παρεπόμενα».

Διαβάστε οπωσδήποτε: Είναι οριστικό: Προ των πυλών το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Δεν είμαστε ακόμη εκεί. Η πρώτη φάση είναι η συζήτηση, η ανάλυση, η επεξήγηση, η ανακοίνωση όσων θέλουμε να κάνουμε και η τελική νομοθέτηση. Η επόμενη φάση είναι η ανακοίνωση του χρόνου της συγκεκριμένης νομοθέτησης. Όταν ανακοινωθεί ο χρόνος της νομοθέτησης θα ανακοινωθουν και όλα τα παρεπόμενα ως προς την Κ.Ο. της Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε όλες αυτές τις απορίες. Όμως δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο. Το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες τι θέλουμε να κάνουμε» είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ