Λίμνη Κάρλα: Κοντά στην υπερχείλιση – Ποιοι οικισμοί κινδυνεύουν

Αντιμέτωποι με τον φόβο ενός νέου πλημμυρικού φαινομένου είναι οι αρχές στη Θεσσαλία, αφού οι τεράστιες ποσότητες νερού «φούσκωσαν» τη λίμνη Κάρλα, που μέχρι πρότινος είχε αποξηρανθεί και τώρα η στάθμη του νερού της ανεβαίνει επικίνδυνα.

Τα παρακάρλια χωριά, βρίσκονται σε κίνδυνο και απειλούνται εκ νέου κατοικημένες περιοχές. Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης κατέθεσε αναφορά ώστε να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή στην περιοχή.

Να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση ώστε να μην πλημμυρίσουν τα χωριά που βρίσκονται δίπλα στη λίμνη Κάρλα λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, κάλεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, τους συναρμόδιους υπουργούς Περιβάλλοντος και Υποδομών κ.κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και Κώστα Σκρέκα αντίστοιχα.

Ο Β. Κόκκαλης καταθέτει αναφορά στην οποία επισυνάπτει δηλώσεις του Δημάρχου Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλου πως εάν ανέβει ακόμη 60 εκατοστά η στάθμη της λίμνης Κάρλας θα πλημμυρίσουν χωριά με πρώτο το Σωτήριο. Ο κ. Νασιακόπουλος συμπληρώνει επίσης ότι «Ως Δήμος Κιλελέρ σήμερα καταθέσαμε και επίσημα να δοθεί λύσει από εξιδεικευμένους ανθρώπους γιατί αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος Κιλελέρ σε κίνδυνο βρίσκονται οι οικισμοί Σωτήριο, Νίκη, Μόδεστος, Καστρί και Αμυγδαλή της Λάρισας και οι κωμοπόλεις Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλος του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και τα Κανάλια στη Μαγνησία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ