Η ασφάλεια του Κιμ απολύμανε την καρέκλα του στη συνάντηση με Πούτιν

Αρκετά λεπτά για την… απολύμανση της καρέκλας του Κιμ Γιονγκ Ουν αφιέρωσαν μέλη της ασφάλειας του Βορειοκορεάτη ηγέτη κατά τη συνάντηση κορυφής με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Σε απόσπασμα βίντεο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα, φαίνεται μέλος της ασφάλειας του Κιμ Γιονγκ Ουν, φορώντας λευκά γάντια, να σκουπίζει προσεκτικά την καρέκλα του Κιμ, αφού την ψέκασε με μια αδιευκρίνιστη ουσία.

Το μέλος της ασφάλειας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας ψέκασε και σκούπισε το κάθισμα, τα μπράτσα και τα πόδια της καρέκλας, αλλά και την περιοχή γύρω από αυτή, ενώ σωματοφύλακας του Κρεμλίνου τον παρακολουθούσε, μάλλον σαστισμένος.

Στη συνέχεια, άλλος Βορειοκορεάτης φρουρός έδωσε κάποιου είδους εντολή στον άνδρα που έκανε την απολύμανση. Αδιευκρίνιστο παραμένει τι αφορούσε η εντολή αυτή.

«Η καρέκλα αποδείχθηκε αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας για τη βορειοκορεατική πλευρά», έγραψε στην Kommersant ο Αντρέι Κολέσνικοφ, δημοσιογράφος της εφημερίδας για θέματα που αφορούν το Κρεμλίνο.

Προφανώς, η ομάδα ασφαλείας του Κιμ -πάνω από 100 άτομα- δεν ήταν ικανοποιημένη με την πρώτη καρέκλα και τότε η ρωσική πλευρά εμφάνισε μια δεύτερη -ακριβώς ίδια- σύμφωνα με την Kommersant.

«Τότε Βορειοκορεάτης υπάλληλος σκούπισε την καρέκλα που προοριζόταν για τον Κιμ Γιονγκ Ουν για αρκετά λεπτά χωρίς διακοπή, φορώντας λευκά γάντια. Κρίνοντας από τη μυρωδιά, την απολύμανε», ανέφερε η Kommersant. «Εν τέλει, ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου για τους ίδιους, αλλά όχι για τον ηγέτη τους», σημείωσε η ρωσική εφημερίδα, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ