«Έβγαζαν λεφτά…» – Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για την δολοφονία Λυγγερίδη

Συνεχίζονται οι σοκαριστικές αποκαλύψεις στην υπόθεση δολοφονίας Λυγγερίδη.

Αρχικά ήρθαν στο φως στοιχεία για την δράση των ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 από κινήσεις στο Καραϊσκάκη, αλλά με εμπλοκή και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, που φέρεται να είχε δώσει το ελεύθερο στις θύρες ελέγχου του ΣΕΦ, στους ανθρώπους που κατηγορούνται ως επικεφαλής της Εγκληματικής Οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεσή τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες για το δολοφονικό σκηνικό στου Ρέντη το μοιραίο βράδυ για τον Λυγγερίδη, δείχνουν ουσιαστικά την συνεργασία όχι μόνο με την ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και την ΚΑΕ.

Το πώς συνέβη όλο αυτό εξηγείται στις καταθέσεις συγκεκριμένου μάρτυρα, όπως αυτές αναφέρονται στο διαβιβαστικό μέσω της αστυνομίας:

«Τα ηγετικά στελέχη της Θύρας 7 κερδίζουν χρήματα. Ο ένας τρόπος είναι ότι έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια τα οποία πωλούν πριν τους αγώνες με «καπέλο» το ύψος του οποίου εξαρτάται από τη ζήτηση που υπάρχει. Στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχω δει τον Ι. να έχει πακέτο εισιτηρίων και να το δίνει σε δικά του άτομα για να τα πουλήσουν. Το πως μοιράζονται μετά τα έσοδα δεν το γνωρίζω. Στο ΣΕΦ η κατάσταση είναι διαφορετική. Αν και οι περισσότερες θέσεις στο πέταλο των οργανωμένων είναι με εισιτήρια διαρκείας, τον έλεγχο εισόδου τον έχουν τα ηγετικά στελέχη των οργανωμένων οπαδών καθώς και δικοί τους άνθρωποι οι οποίοι επιτρέπουν την είσοδο με απλά χαρτάκια που πουλάνε σε όποια τιμή θέλουν. Τα χαρτάκια αυτά είτε γράφουν Ολυμπιακός είτε για την Ενίσχυση της Θύρας 7. Σε κάθε θύρα κάθονται περίπου είκοσι άτομα και έχουν ανοιχτά τα τουρνικέ. Ο Ι. μοιράζει σε αυτά τα άτομα μπλοκάκια με λαχνούς είτε ο ίδιος είτε βάζει κάποιο δικό του άτομο και τα άτομα αυτά στις θύρες να πουλάνε τους λαχνούς».

Ο ίδιος μάρτυρας αναφέρει και άλλες λεπτομέρειες για τη δράση του Ι., σε ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα:

«Τον έχω δει να μπαίνει και στη φυσούνα στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Το θυμάμαι αυτό γιατί μου έκανε πολύ εντύπωση το να μπαίνει και στη φυσούνα δεν θυμάμαι ακριβώς σε ποιον αγώνα ήταν. Πάντως αυτό έγινε ή στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ή στην αρχή της φετινής περιόδου. Επίσης αυτός δίνει και τις εντολές στον οργανωτή και όταν κάποιοι δεν υπακούσουν, μαζεύει ομάδα δικών του ατόμων και τραμπουκίζουν και δέρνουνε τα άτομα που δεν υπακούν. Οι συμπεριφορές τους αυτές δείχνουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στη Θύρα 7 με επικεφαλής τον Ι.».

Και προσθέτει: «Σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού ο Ι. βρίσκεται με καρτελάκι στον αγωνιστικό χώρο. Μαζί με άλλους δυο, τον Κ. και τον Μ., μετά τα επεισόδια στο Ρέντη, δεν προσήχθησαν μαζί με όλους εμάς και όπως άκουσα να συζητιέται αργότερα φυγαδεύτηκαν μαζί με την αποστολή της ομάδας του Ολυμπιακού. Επειδή πηγαίνω αρκετά χρόνια στο γήπεδο, αυτοί οι τρεις μαζί με κάποιους άλλους είναι τα άτομα που ασχολούνται ενεργά με τη Θύρα 7, είναι σχεδόν σε όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού στα περισσότερα αθλήματα. Συνήθως κάθονται εντός του αγωνιστικού χώρου, κάποιοι φοράνε καρτελάκι και παίρνουν αποφάσεις τόσο για την οργάνωση της κερκίδας με συνθήματα, πανό κλπ όσο και για τα μεγάλα επεισόδια που πρόκειται να συμβούν. Εννοώ ότι σε επεισόδια που έχουν συμβεί είτε με την αστυνομία, είτε με αντίπαλους οπαδούς, αυτοί είναι που θα έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σχετικά με τον τρόπο και τον χρόνο που θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ