Φόβοι για λουτρό αίματος στη Ράφα από το Ισραήλ

Το Ισραήλ εντείνει τις προετοιμασίες του για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο πόλεμος οδεύει να συμπληρώσει επτά μήνες.

Υπάρχει διεθνής ανησυχία για λουτρό αίματος στη Ράφα, όπου είναι στοιβαγμένοι σε πρόχειρους καταυλισμούς 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επαναλαμβάνει συνεχώς πως η εισβολή στη Ράφα είναι απαραίτητη για να «νικηθεί» η Χαμάς και να απελευθερωθούν οι λίγοι λιγότεροι από εκατό όμηροι που πιστεύεται πως παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας και βρίσκονται ακόμα στη ζωή.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Δαυίδ Μένσερ δήλωσε χθες πως η κυβέρνηση πολέμου συνεδρίασε για να «συζητήσει το πώς θα καταστραφούν τα τελευταία τάγματα της Χαμάς».

Ωστόσο, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, η κυβέρνηση πολέμου συζήτησε επίσης νέα πρόταση για την κήρυξη προσωρινής κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης κάποιων ομήρων ενόψει επίσκεψης αργότερα σήμερα αντιπροσωπείας της Αιγύπτου, χώρας που μεσολαβεί στις έμμεσες διαπραγματεύσεις, όπως και το Κατάρ και οι ΗΠΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ