Η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης στη νέα «βόμβα» Βορίδη

Ο Παύλος Μαρινάκης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, σε πρόσφατη συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ανέλυσε τα κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας, με έμφαση στις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τις κινητοποιήσεις των αγροτών και την ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Με αφορμή τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ, ο Μαρινάκης υποστήριξε ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί “ιστορική μεταρρύθμιση” για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, προκαλώντας αντιδράσεις από συγκεκριμένες ομάδες. Επισήμανε την ανάγκη για θωράκιση των εξετάσεων και την αποφυγή της ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Για ομόφυλα ζευγάρια και Βορίδη

Σχετικά με τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε ότι το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, ενώ αναφέρθηκε στην προσωπική άποψη του Μάκη Βορίδη ως μεμονωμένη αντίδραση (Διαβάστε οπωσδήποτε ΕΔΩ).

Διευκρίνισε ότι «ο κ. Βορίδης είχε αντιρρήσεις πριν την είσοδο του στην Κυβέρνηση. Είπε ότι καθώς στηρίζει την κυβέρνηση συνολικά, θα απέχει από την ψηφοφορία. Είναι συνταγματικό το νομοσχέδιο. Ακούμε διάφορα, που δεν ευσταθούν. Ο μόνος υπουργός ή υφυπουργός που έχει εκφράσει άλλη άποψη είναι ο Μάκης Βορίδης».

Προσέθεσε ότι «είναι αποκλειστική απόφαση του εκάστοτε πρωθυπουργού αν κάποιος πρέπει ή δεν πρέπει να είναι στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει πολιτικό θέμα με τον Μάκη Βορίδη και την παραμονή του στην Κυβέρνηση».

Ο Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών, υπογραμμίζοντας τις ενέργειες της κυβέρνησης για την υποστήριξή τους, και τόνισε την ενότητα και τη συμπαγή στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στις προκλήσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ