Σοκ στο Μαξίμου από τη νέα παρέμβαση του Μάκη Βορίδη

Όχι μόνο δεν αποσύρει την εκτίμησή του ότι το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι αντισυνταγματικό, αλλά επιμένει σε αυτή, διαμηνύοντας ότι χρειάζεται αλλαγή στον ορισμό της οικογένειας, ο Μάκης Βορίδης.

Λίγες ώρες αφότου έριξε την πρώτη βόμβα (με δηλώσεις στο ΣΚΑΙ) ο υπουργός Επικρατείας, επανέλαβε την άποψή του, παρά το σάλο που είχε προκαλέσει στο μεταξύ η δήλωσή του, καθώς εμφάνισε την κυβέρνηση να παραβιάζει το σύνταγμα!

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι «στο Σύνταγμά μας λέει ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο του έθνους μαζί με τη μητρότητα και είναι υπό την προστασία του κράτους και αυτό επικαλέστηκα υπέρ της απόφασής μου. Για μένα υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας. Για να περάσει ο νόμος κατά τη γνώμη μου χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό ορισμό της οικογένειας».

Επιχειρώντας να περιορίσει το θέμα εντός των τειχών της ΝΔ ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «αυτή τη διαφωνία δεν θα την αφήσουμε να κλονίσει την παράταξή μας, την κυβέρνηση μας και τον πρωθυπουργό μας, τον οποίο περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη. Δεν θα αφήσουμε μία διαφωνία, σε ένα συγκεκριμένο θέμα, να μπει ανάμεσα σε εμάς και σε αυτά που έχουμε να κάνουμε τα σπουδαία για τον ελληνικό λαό. Η παράταξη θα βγει ενωμένη, με εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Πάντως, η διαφοροποίηση του κ. Βορίδη με την επισήμανση περί αντισυνταγματικότητας εκθέτει ακόμα περισσότερο το Μαξίμου, που έχει επιλέξει να διατηρήσει στην κυβέρνηση όσους υπουργούς και υφυπουργούς δεν στηρίξουν το νομοθέτημα και προτιμήσουν την αποχή.

Και παράλληλα δίνει την ευχέρεια κυρίως στην εκ δεξιών της ΝΔ αντιπολίτευση, να φουντώνει τις αντιδράσεις, καθώς εμφανίζει την κυβέρνηση να παραβιάζει το σύνταγμα προκειμένου να προωθήσει τη νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ