Το απίστευτο κόστος των δυστυχισμένων εργαζομένων παγκοσμίως

Μία πρόσφατη έρευνα της Gallup αποκάλυψε ότι η δυσαρέσκεια των εργαζομένων κόστισε παγκοσμίως στις εταιρείες περίπου 8,8 τρισεκατομμύρια δολάρια σε χαμένη παραγωγικότητα το προηγούμενο έτος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το κόστος ανήλθε σε εντυπωσιακά 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια, υπογραμμίζοντας το σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο της δυσαρέσκειας στον εργασιακό χώρο.

Η πανδημία COVID-19 και τα σχετικά lockdowns έχουν οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα αποστασιοποίησης των εργαζομένων από τους εργοδότες τους, επηρεάζοντας σημαντικά την αφοσίωσή τους στη δουλειά. Η έρευνα ανέδειξε ότι μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δήλωσαν αφοσιωμένοι στην εργασία τους, ενώ οι μισοί παραδέχτηκαν ότι καταβάλλουν ελάχιστη προσπάθεια, γεγονός που αντανακλά την τάση της «σιωπηλής παραίτησης».

Η διαπίστωση ότι πολλοί εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν με σαφήνεια τι προσδοκάται από αυτούς είναι ένδειξη του προβλήματος, και αυτό μειώνει τη δέσμευσή τους προς τον εργοδότη τους. Το εργατικό δυναμικό που είναι αφοσιωμένο, από την άλλη πλευρά, αυξάνει την παραγωγικότητα, τις πωλήσεις και τα κέρδη μιας επιχείρησης.

Η Gallup υπολόγισε το κόστος της μειωμένης παραγωγικότητας με βάση την επίπτωση που έχει η έλλειψη δέσμευσης ενός εργαζομένου σε δολάρια, αναδεικνύοντας το συνολικό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία.

Η λύση στο πρόβλημα, σύμφωνα με την έρευνα, βρίσκεται στην ενίσχυση της σχέσης μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου, με τη διεξαγωγή ατομικών εβδομαδιαίων συναντήσεων καθοδήγησης και την ενθάρρυνση συνεργασίας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι αυτή η προσέγγιση για τους νεότερους εργαζομένους, οι οποίοι αναζητούν μια πιο ικανοποιητική ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ