Η μαύρη λίστα του Μητσοτάκη με τους βουλευτές και υπουργούς του που έχουν στενή σχέση με τον Μαρινάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

«Δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο. Στο τιμόνι του τόπου θα είναι αυτοί που τους ψηφίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι ισχυροί. Αν κάποιος εκδότης μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις, ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα ο ίδιος. Όχι διά πληρεξουσίων. Το κάθε επιχειρηματικό συμφέρον μπορεί να διεκδικεί ό,τι θέλει. Ακόμα και να πέσει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Η πολιτική οφείλει να το συγκρατεί στο ρόλο του»

Τα παραπάνω είπε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του ΒΗΜΑτος για τα Τέμπη, ο εξευτελισμός των Παπασταύρου και Μπρατάκου στην βίλα του Βαγγέλη Μαρινάκη και η παραίτησή τους.

Το “έργο”, όμως, έχει και συνέχεια. Μαθαίνω ότι στο Μέγαρο Μαξίμου συντάσσουν μαύρη λίστα με τους βουλευτές και υπουργούς που έχουν στενή σχέση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το σύστημά του. Πολλοί από αυτούς εμφανίζονταν στο Mega Channel. Κάποιοι εθεάθησαν κατά περιόδους σε διάφορες… “κοινωνικές εκδηλώσεις”.

Η λίστα πάντως θα είναι ένας από τους οδηγούς για τον επόμενο ανασχηματισμό, αλλά (πάντα με τα σημερινά δεδομένα) και με τη συγκρότηση μελλοντικών ψηφοδελτίων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ