Μητσοτάκης και Γκρίνμπεργκ «πλακώθηκαν» άσχημα στο Μέγαρο Μαξίμου

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Καλά ενημερωμένη πηγή μου με πληροφορεί ότι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι βαρύ και πολύ άσχημο. Ο λόγος; Η κατρακύλα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας που θεωρείται βέβαιο πως θα καταγράψει ποσοστό μικρότερο από το 30% στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Αμερικανός επικοινωνιολόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Στάν Γκρίνμπεργκ, έφθασε εσπευσμένα στην Αθήνα για να αντιστρέψει την κατάσταση. Όμως, ο Γκρίνμπεργκ φαίνεται ότι έχει χάσει την έμπνευσή του. Εξάλλου για πόσο ακόμη θα κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό.

Είναι τέτοιο το κλίμα, ώστε, όπως με πληροφορεί η πηγή μου, στο Μέγαρο Μαξίμου ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον επικοινωνιολόγο που κανένας δεν γνωρίζει πως πληρώνεται. Ο λόγος; Η απόκλιση στις εκτιμήσεις ανάμεσα στους δημοσκόπους και τον Γκρίνμπεργκ για την έκβαση των ευρωεκλογών.

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι η ΝΔ – με τα σημερινά δεδομένα – θα αγγίξει ένα ποσοστό της τάξης του 27-29%. Αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχοντας απέναντί της ολόκληρη την κοινωνία, δύσκολα θα σταθεί μετά τις ευρωεκλογές. Η αντίστροφη μέτρηση θα έχει ξεκινήσει με ορίζοντα τις επόμενες εθνικές εκλογές. Ο Μητσοτάκης πιέζει ο ίδιος τους δημοσκόπους να ξεφτιλίζονται δείχνοντάς τη ΝΔ σε ποσοστά μεγαλύτερα του 30%. Όμως, γνωρίζει ότι η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο Γκρίνμπεργκ, που έχει χάσει την έμπνευσή του, εμφανίζεται καθησυχαστικός και λέει στον Μητσοτάκη ότι η ΝΔ θα πάει στο 34%. Δεν πείθει, όμως, τον Μητσοτάκη, ο οποίος τον εκλιπαρεί να κάνει κάτι για να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο Γκρίνμπεργκ δεν μπορεί να κάνει και πολλά πλέον, ούτε καν να ξαμολήσει τον Μητσοτάκη με άλογο και καουμπόικο καπέλο στον κάμπο της Θεσσαλίας, γιατί θα τον πάρουν στο κυνήγι αγρότες και πλημμυροπαθείς. Έτσι κρύβεται πίσω από την ιδιότητα του δήθεν γκουρού που δεν κάνει λάθος στις εκτιμήσεις του παίρνοντας μεγάλο ρίσκο να ξεφτιλιστεί.

Η συμπεριφορά του Αμερικανού επικοινωνιολόγου έχει εκνευρίσει τρομερά τον Μητσοτάκη, ο οποίος στην παρούσα συγκυρία δίνει βάση στις πραγματικές δημοσκοπήσεις και όχι στις “πειραγμένες” που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Και κάπου εκεί, λόγω της άρνησης ή της αδυναμίας του Γκρίνμπεργκ να σκαρφιστεί κάποιο επικοινωνιακό καραγκιοζιλίκι, ξέσπασε άγριος καβγάς.

Οι τσιρίδες και τα ουρλιαχτά ακούστηκαν στον Εθνικό Κήπο, στο Κολωνάκι, στην πλατεία Συντάγματος και στο Καλλιμάρμαρο, με τους τουρίστες να αναρωτιούνται “Τι συμβαίνει στο τριτοκοσμικό κράτος του Μητσοτάκη;”.

Σε συνέχεια των παραπάνω θα σας έχω πολύ ΚΑΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ για να καταλάβει ο κάθε ένας ότι πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τον Μητσοτάκη από όσο μπορεί να φανταστεί ακόμη και ο πιο φανατικός οπαδός του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ