«Βόμβα»: Σχέδιο δολοφονίας του Κιλιτσντάρογλου καταγγέλλουν αντιπολιτευόμενα MME

Ο διευθυντής ειδήσεων του αντιπολιτευόμενου καναλιού Tele 1 TV, Μερντάν Γιαναρντάγ, ισχυρίστηκε από τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι σχεδιάζονταν δολοφονία κατά του υποψηφίου προέδρου της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Στην ανάρτησή του, ο Γιαναρντάγ αναφέρει: «Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να μοιραστούμε -έστω κι αν είναι αργά- ένα σημαντικό γεγονός που θα επηρεάσει βαθιά την πολιτική και κοινωνική ζωή της Τουρκίας. Επειδή εμπιστεύομαι την πηγή μου… Αναφέρεται ότι μπήκε από τη Γεωργία στην Τουρκία μία ομάδα για να δολοφονήσει τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου».

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, το πρόσωπο που οργάνωσε αυτή την επιχείρηση με αντάλλαγμα να του δοθεί χάρη είναι ο φυγάς επιχειρηματίας Γκαλίπ Οζτούρκ, ιδιοκτήτης της Metro Holding και της Metro Tourism. Ζει στη Γεωργία για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά έχει καταδικαστεί στην Τουρκία για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία ενός προσώπου.

Ο δημοσιογράφος του Tele1 εφιστά την προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο, υποστηρίζοντας ότι αν θα γίνει κάποια απόπειρα, θα γίνει εκεί. 

«Δώστε προσοχή στο σημερινό συλλαλητήριο της Σαμψούντας. Υποστηρίζεται επίσης ότι θα γίνει απόπειρα δολοφονίας σε αυτό το συλλαλητήριο. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την προειδοποίηση», αναφέρει χαρακτηριστικά, αν και ο ίδιος φροντίζει έπειτα να υποβιβάσει την πιθανότητα λέγοντας ότι:

«Όπως είπα, πρόκειται για έναν ισχυρισμό. Δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Δεν είμαι σίγουρος για τα ονόματα συγκεκριμένα. Αλλά είναι πολύ σημαντικό. Παρόλο που είναι ένας ισχυρισμός χαμηλής πιθανότητας, νομίζω ότι είναι απαραίτητο όλες οι μονάδες ασφαλείας του κράτους να τον λάβουν υπόψη τους. Το θέτω υπόψη του κοινού». 

Επίσης αναφέρει ότι ο δικηγόρος του Γκαλίπ Οζτούρκ του τηλεφώνησε και του είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν ήταν αληθινοί. 

«Είναι δημοσιογραφική ευθύνη πάντως να το μεταφέρουμε αυτό. Έχω ήδη δηλώσει ότι μοιράζομαι έναν ισχυρισμό», σημείωσε.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα κατά του Μερντάν Γιαναρντάγ για το αδίκημα της «δημόσιας διάδοσης παραπλανητικών πληροφοριών στο κοινό» και κλήθηκε στον εισαγγελέα για κατάθεση. 

Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τον Ερντογάν για μαύρη προπαγάνδα και fake videos

Με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τον Τούρκο πρόεδρο ότι διεξάγει μαύρη προπαγάνδα εναντίον του και δείχνει fake videos.

«Απευθύνομαι στους νέους. Υπάρχει κάποιος που σας στέλνει ξεδιάντροπα μαύρη προπαγάνδα με μονταρισμένο περιεχόμενο. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα»

Η ανάρτηση συνοδεύεται από ομιλία του Ερντογάν σε νέους, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπάρχει προεκλογικό σποτ της αντιπολίτευσης στο οποίο πίσω από τον Κιλιτσντάρογλου υπάρχει ο φερόμενος ως αρχηγός του ΡΚΚ να λέει κι εκείνος ‘Άντε’, όπως οι υπόλοιποι ηγέτες του τραπεζιού των 6, προκειμένου να καταγγείλει (ο Τούρκος πρόεδρος) συνεργασία αντιπολίτευσης με Κούρδους τρομοκράτες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ