Η Γερμανία ζητά από Κιλιτσντάρογλου υποχωρήσεις για Κύπρο

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, σε συγκέντρωση με υποψήφιους βουλευτές στο Μπιλετζίκ εξαπέλυσε πυρά κατά της Γερμανίας, λέγοντας ότι έχει καταρτίσει λίστα με 13 απαιτήσεις προς εκπλήρωση από τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου, σε περίπτωση εκλογής του. Ανάμεσα στα αιτήματα υποχωρήσεις στο θέμα του Αιγαίου, στην ανατ. Μεσόγειο και την Κύπρο.

Αναφέροντας ότι ο ευρωπαϊκός Τύπος δημοσίευσε μηνύματα υποστήριξης προς τον υποψήφιο πρόεδρο της Εθνικής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Ντονμέζ δήλωσε:

«Βλέπετε, έτσι δεν είναι; Τι πρωτοσέλιδα ρίχνουν εδώ και μέρες τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά περιοδικά, οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις; Τι κάνουν εδώ και μέρες για να λάμψει η αντιπολίτευση. Γιατί το ξέρουν και αυτοί. ‘Η αντιπολίτευση μας είναι χρήσιμη. Κάνουν ό,τι λένε’, λένε. Το ξέρουν κι αυτό. Τα γερμανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια λίστα με 13 πράγματα που πρέπει να κάνει ο Κιλιτσντάρογλου, αν εκλεγεί. Βλέπετε, σχεδίασαν και αυτοί τον οδικό τους χάρτη. Τι υπάρχει στη λίστα, αδέρφια; Είναι ένας κατάλογος προδοσίας. Λένε: Σταματήστε τις επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης. Μην επεμβαίνετε στρατιωτικά εναντίον του PKK. Κάντε μια συμφωνία με το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Συρία. Απελευθερώστε τους Καβάλα και Ντεμιρτάς. Αναγνωρίστε την Αρμενική γενοκτονία. Αποχωρήστε από την Ανατολική Μεσόγειο. Μην προκαλείτε την Ελλάδα. Μειώστε τις στρατιωτικές δραστηριότητες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Αποδεχθείτε τα αιτήματα αυτονομίας στα ανατολικά. Παραιτηθείτε από τις διεκδικήσεις σας στην Κύπρο. Τέλειωσε; Δεν τέλειωσε. Λένε ότι η μαντήλα απειλεί την κοσμικότητα. Λένε να το ρυθμίσουν ξανά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ