Σαν σήμερα: Η σφαγή της Οδησσού από τους ναζί εγκληματίες που στηρίζουν ΗΠΑ και Ευρώπη (vid)

“Η σφαγή της Οδησσού”: Σαν σήμερα, 2 Μαίου 2014, οι ναζιστές και ακροδεξιοί εγκληματίες του “Δεξιού Τομέα”, του “Τάγματος Αζόφ” και του “Αϊντάρ” πυρπολούν το κτίριο των Συνδικάτων της Οδησσού και δολοφονούν πάνω απο 100 Ουκρανούς.

Την Πρωτομαγιά του 2014, οι συγκρούσεις μεταξύ των αντικυβερνητικών (στην πλειοψηφία τους ρωσόφωνων) Ουκρανών και των εθνικιστικών και φασιστικών δυνάμεων, που αναδείχτηκαν πραξικοπηματικά στην εξουσία του Κιέβου από το Φλεβάρη του 2014, έχουν πάρει πλέον ανοικτά ένοπλη μορφή στις περιοχές του Ντονμπάς στην Ανατολική
Ουκρανία.

Στην Οδησσό, ένα μπλοκ αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που αποτελούνταν και από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, περικυκλώθηκε και αναγκάστηκε να καταφύγει στο κτίριο των Συνδικάτων. Οι νεοναζί πολιορκούν το κτίριο και πετούν βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Τότε, καταγράφονται και οι σκηνές φρίκης: Ρωσόφωνοι διαδηλωτές, που είχαν εγκλωβιστεί από την πυρκαγιά που έβαλαν οι νεοναζί, πηδούν από τα παράθυρα του δεύτερου και τρίτου ορόφου, προκειμένου να ξεφύγουν από τη φωτιά και τους καπνούς.

Κάτω όμως από το κτίριο τους περιμένουν οι νεοναζί του “Δεξιού Τομέα”, οι οποίοι, οπλισμένοι με περίστροφα, μαχαίρια και ρόπαλα, αποτελειώνουν όσους επιζούν της πτώσης.

Τις φρικιαστικές σκηνές καταγράφουν δεκάδες βίντεο των ημερών, καθώς και ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών, ανάμεσά τους και Eλληνικών.

Οι εικόνες που αντίκρισαν οι πυροσβέστες μετά το μακελειό είναι απερίγραπτες, με πολλά καμένα πτώματα να είναι μη αναγνωρίσιμα, ενώ κάποιες μαρτυρίες κατοίκων της Οδησσού να μιλούν για πολύ περισσότερους απανθρακωμένους ανθρώπους.

Αρχικά, η κυβέρνηση του Κιέβου προσπάθησε να υποβαθμίσει το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και να το αποδώσει σε σύγκρουση οπαδών ομάδων (επειδή στα φασισταριά υπήρχαν και χούλιγκανς) ή σε προβοκάτσια της Ρωσίας. Τελικά, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι έχει διατάξει έρευνα. Η έρευνα των αρχών τότε δεν είχε καταλήξει σε συμπέρασμα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Τους δολοφόνους αυτούς τους ξέπλυνε προκλητικά ο Ζελένσκι, τόσο με συνέντευξη του στην ΕΡΤ, όσο και με την ντροπιαστική φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ελληνική Βουλή και με σύσσωμα τα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτούν (άλλοι όρθιοι και άλλοι..καθιστοί, όπως έλεγαν).

Το έγκλημα στην Οδησσό είναι άλλη μια επιβεβαίωση του ρόλου των ναζιστών, των παραστρατιωτικών εθνικιστικών ομάδων και”ιδιωτικών στρατών”,που αξιοποιούνται απο όλους τους ιμπεριαλιστές στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως γίνεται και στην Ουκρανία.

ΠΗΓΗolympia.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ