Τεράστια δικαστική νίκη Δημήτρη Μπεκιάρη και Periodista.gr – Η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη και του διευθυντή του γραφείου του Μητσοτάκη Μιχάλη Μπεκίρη – Βαρύτατο πλήγμα στο «σύστημα Μαξίμου» (pics)

Periodista

Με ένα σκεπτικό – καταπέλτη και μία απόφαση – μνημείο (Με τον αριθμό 9402/2022, του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) για την προστασία της Ελευθερίας του Τύπου, η Δικαιοσύνη απέρριψε την αγωγή που είχαν καταθέσει σε βάρος του διαχειριστή της ιστοσελίδας PERIODISTA.GR, Δημήτρη Μπεκιάρη, ο γενικός γραμματέας της Βουλής και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Μυλωνάκης, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή των Ελλήνων, Μιχάλης Μπεκίρης. Η αγωγή είχε κατατεθεί από τον τότε πληρεξούσιο δικηγόρο των δύο στενών συνεργατών του Μητσοτάκη, και νυν Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και εκδικάστηκε από στενό συνεργάτη του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας, Γιάννης Απατσίδης, ανέπτυξε στο δικαστήριο προφορικά και γραπτά τα επιχειρήματά μας, τα οποία έγιναν δεκτά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28/4/2020 σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του PERIODISTA.GR είχε επισημανθεί ο κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες κομβικός ρόλος των δύο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού αναφορικά με τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που είχε το «σύστημα Μαξίμου» στην υπόθεση των καταγγελιών, στις οποίες είχε προχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, για υπερκοστολόγηση στην προμήθεια 75.000 μασκών από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ).
Η στάση του έντιμου βουλευτή και κορυφαίου στελέχους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Παύλου Πολάκη, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπέρ του Δημήτρη Μπεκιάρη, ήταν ανθρώπινη και αξιέπαινη. Το «ευχαριστώ» από την πλευρά μας για έναν από τους πιο έντιμους και συνεπείς πολιτικούς που έχουν περάσει ποτέ από τα ελληνικά πολιτικά πράγματα είναι λίγο.

Το ιστορικό

Σε μία πρωτοφανή απόπειρα φίμωσης του PERIODISTA.GR, δημιουργίας εμποδίων στη δημοσιογραφική έρευνα και εκφοβισμού, οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, απέστειλαν στις αρχές Μαΐου 2020 εξώδικα, στα οποία απαντήσαμε (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ).

Δεν έμειναν, όμως, εκεί. Όχι μόνο δεν απάντησαν ποτέ στα εύλογα ερωτήματα που είχαμε θέσει, αλλά προχώρησαν σε αγωγή σε βάρος του διαχειριστή του PERIODISTA.GR, Δημήτρη Μπεκιάρη, ζητώντας 200.000 ευρώ (100.000 ευρώ ο καθένας), σε μια εποχή μάλιστα που το PERIODISTA.GR, όπως επίσης και άλλα ΜΜΕ που δεν ευθυγραμμίζονται με το «σύστημα Μαξίμου», είχαν αποκλειστεί από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», μέσω της οποίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη μοίρασε εκατομμύρια ευρώ σε φίλους και υποστηρικτές! Ήταν μία ακόμη αγωγή Slapp, δηλαδή μία στρατηγική νομική αγωγή ενάντια στη συμμετοχή του κοινού, για να επιδιώξει την φίμωσή μας.

Ωστόσο, η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν κόλαφος για Μυλωνάκη και Μπεκίρη και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ως κορυφαίος θεσμός, εξακολουθεί και λειτουργεί στην πατρίδα μας. Πρόκειται για μία ακτίδα φωτός στη ζοφερή εποχή που η χώρα μας έχει κατρακυλήσει στην 108η θέση της λίστας που αφορά στην Ελευθερία του Τύπου.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης
Ο Μιχάλης Μπεκίρης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που γνωρίζει ο Στέφανος Κασσελάκης

Του Νίκου Τσαγκρή Εν αρχή ην ο λόγος και Θεός...

Η στιγμή που η Ράνια Τζίμα «κατάπιε τη γλώσσα της» με τον Στέφανο Κασσελάκη (vid)

Δείτε τι συνέβη στον τηλεοπτικό αέρα του Mega Channel...

Βελόπουλος: Αυτοί είναι οι παιδοβιαστές που κυκλοφορούν ελεύθεροι

Άγνοια δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την εισαγγελική πρόταση...

Τεκτονικός πολιτικός σεισμός: Τρεις μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλες ανατροπές στις ευρωεκλογές

Η Πυθία αποκαλύπτει Τεκτονικό πολιτικό σεισμό και ραγδαίες εξελίξεις θα...