Όργιο φημών και ρεπορτάζ στην εφημερίδα του Μαρινάκη: Επιστρέφει με νέο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας

Οργιάζουν οι φήμες το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και οι φήμες γίνονται ρεπορτάζ σε μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, όπως για παράδειγμα στο ΒΗΜΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο «Βήμα» υπό τον τίτλο «Αλέξης Τσίπρας: Στον δρόμο της επιστροφής με νέο κόμμα», ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νέο κόμμα.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Η μυστική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα στο Ψυχικό

Διαβάστε τι γράφει μεταξύ άλλων ο Αντώνης Καρακούσης:

[…]

 Ο κύκλος του Αλέξη Τσίπρα δείχνει ενεργός και κινητικός. Ο άλλοτε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζει συστηματικά και οργανωμένα την επιστροφή του. Οι συνομιλητές και οι στενότεροι των συνεργατών του δεν κρύβονται πια.


Τα ευρωπαϊκά ταξίδια και οι συνεχείς επαφές του δεν έχουν άλλον σκοπό παρά τη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για κάτι καινούργιο και συνάμα δυναμικό και ικανό να προσπεράσει τον νεοδημοκρατικό μονόδρομο και τη σχεδόν ομογενοποιημένη επιχειρηματολογία της μιας και μόνης άποψης για την πορεία της χώρας.
[…]
Γίνεται φανερό ότι ο νέος κύκλος Τσίπρα είναι ενεργός και δυναμικά προετοιμαζόμενος για το επόμενο βήμα, το οποίο κατά τα φαινόμενα δεν θα εφάπτεται του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις εναγώνιες προσπάθειες του κ. Κασσελάκη να τον κρατήσει εντός με τις συνεχείς αναφορές στον πρώην αρχηγό.
Οπως όλα δείχνουν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει πειστεί πια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ηγηθεί ξανά, ούτε να ενώσει την κοινωνία. Οπως λένε οι συνεργάτες του, «δεν είναι ο Κασσελάκης ο ελέφαντας στο δωμάτιο, παρά η χαμένη αξιοπιστία του κόμματος και του χώρου συνολικά». Γι’ αυτό επιμένουν ότι «αν είναι να γίνει κάτι, αυτό θα πρέπει να γίνει εκ του μηδενός, στη βάση νέων αντιλήψεων και πεποιθήσεων για τη θέση της χώρας στον κόσμο».
[…]
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τσίπρας δεν συνομιλεί πια με τους περισσότερους παλαιούς συνεργάτες του. Αντιθέτως, διαβλέποντας το αδιέξοδο της αντιπολίτευσης διευρύνει τον κύκλο των συνομιλητών του στον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο. Επικοινωνεί και συνομιλεί με πολιτικούς, πανεπιστημιακούς, μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες, οικονομικούς παράγοντες, εγχώριους και ξένους, στρέφεται πιο κοντά σε πρόσωπα που κινούνται στην ευρύτερη ζώνη της Κεντροαριστεράς και οραματίζεται ένα σχήμα πολύ πέρα από αυτό που περιελάμβαναν οι σκληρές ιδεολογικές γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι φίλοι και οι συνομιλητές του τον περιγράφουν αλλαγμένο, διαφορετικό, ρεαλιστή, πιο κοντά στις ανάγκες και στις επιθυμίες των περισσότερων ανθρώπων. Και προφανώς μόλις οι νέες πολιτικές συνθήκες διαμορφωθούν και το επιτρέψουν, πιθανώς μετά τις ευρωεκλογές, θέλει να είναι έτοιμος να δράσει αποφασιστικά και να απευθύνει μια νέα πρόταση δυναμικής συνένωσης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, της μόνης δυνατής και ικανής να συγκροτήσει κάτι νέο και αξιόμαχο να αντιπαρατεθεί και να σταθεί επί ίσοις όροις απέναντι στη μονοδρομική, όπως τη χαρακτηρίζουν οι φίλοι του, πολιτική του κ. Μητσοτάκη.
Είναι πολύ νωρίς ακόμη για βεβαιότητες, αλλά όλες οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Τσίπρα ενεργό και δραστήριο το 2024. Μέλλει να φανεί αν όντως οι πολιτικές συνθήκες θα επιτρέψουν το άλμα που προετοιμάζει…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...