Όλο το παρασκήνιο για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας – Οι σίγουροι, τα ονόματα που «παίζουν» και ποιοί μένουν εκτός

Με την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε στην παρουσίαση του βιβλίου του στενού του συνεργάτη Δημήτρη Τσιόδρα δίνεται το σύνθημα για την «τακτοποίηση» του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα για την Ευρώπη, τις προοπτικές του αύριο και τη συμβολή της χώρας στην ευρωπαΐκή πορεία καθώς το βιβλίο του κ. Τσιόδρα έχει τίτλο “ευρωπαΐκή ενοποίηση, οι περιπέτειες ενός οράματος”.

Στην εκδήλωση αναμέται να συμμετέχουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Μαρία Δαμανάκη, η Άννα Διαμαντοπούλου ενώ την πρώτη του παρέμβαση από τότε που εξελέγη πρόεδρος του συμβουλίου της Ευρώπης θα κάνει και ο Θεόδωρος ο Ρουσόπουλος.

Το όνομα του Δημήτρη Τσιόδρα μαζί με εκείνο της Εύης Χριστοφιλοπούλου είναι ουσιαστικά σίγουρα για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Από τους «παλιούς» η Ελίζα Βόζεμπέργκ και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενώ τη μάχη για την δεύτερη πενταετία θα δώσουν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Υπήρξαν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει όριο δυο θητειών για τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάτι που τελικά αναμένεται να ανακοινωθεί στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αλλά θα αφορά της επόμενες θηυείες χωρίς να έχει αναδρομική ισχύ.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του ολυμπιονίκη και πρώην βουλευτή επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρου Δήμα.

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θα βρεθεί λογικά και η πρώην βουλευτής του κόμματος Νόνη Δούνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα είναι επίσης υποψήφιος.

Παράλληλα η υποψηφιότητά του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά είναι πάρα πολύ πιθανή

Εκτός τελικά θα μείνει όπως φαίνεται Μαρία Σπυράκη μετά τον σάλο με τον συνεργάτη της, όπως και ο Θεόδωρος Ζαγοράκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ