Τραμπ: Δεν είναι μόνο ανόητος, είναι και τρελός ο Μπάιντεν – Ρεπουμπλικάνοι: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή για Ουκρανία

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον οποίο χαρακτήρισε ανίκανο και τρελό εξαπέλυσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ.
«Πιστεύω ότι ο μοχθηρός Joe Biden δεν είναι μόνο ανόητος και ανίκανος, πιστεύω ότι έχει χάσει το μυαλό του, ότι είναι τρελός.
Αυτό αποδεικνύεται από τις φρικτές και απειλητικές πολιτικές για το περιβάλλον, για τα ανοιχτά σύνορα αλλά και για την πολιτική οπλοποποίησης το DOJ/FBI.
Αυτός είναι μια ψυχική καταστροφή που οδηγεί την χώρα μας στην κόλαση» ανέφερε σε μήνυμα του στο κοινωνικό δίκτυο Truth Social ο Trump, ο οποίος επιτέθηκε στον Biden τόσο για την πολιτική του στην Ουκρανία όσο και για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσε να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο λάθος στην ιστορία της χώρας με υπαιτιότητα του Biden, τον οποίο αποκάλεσε «έναν άνθρωπο με το μυαλό, τις ιδέες και το IQ ενός μαθητή της πρώτης δημοτικού».

Μετά τις εκλογές του 2024 οι δίκες

Επιπλέον, ο Trump ζήτησε να αναβληθούν για μετά τις προεδρικές εκλογές του 2024, η εκδίκαση των υποθέσεων του με την αμερικανική Δικαιοσύνη.
«O ειδικός εισαγγελέας Jack Smith προγραμμάτισε την έναρξη μιας από τις δίκες (αφορά την υπόθεση με τα απόρρητα έγγραφα του Λευκού Οίκου που βρέθηκαν στην έπαυλη του και αφού είχε παύσει να αποτελεί πρόεδρο των ΗΠΑ) στις 2 Ιανουαρίου του 2024 πριν από τις σημαντικές προκριματικές εκλογές στην Πολιτεία της Iowa.
Μόνο ένας τρελός εντελώς εκτός πραγματικότητας θα μπορούσε να επιλέξει αυτήν την ημερομηνία, την επόμενη μέρα της Πρωτοχρονιάς, και προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη παρέμβαση στις προκριματικές εκλογές της Iowa» ανέφερε ο Trump, ο οποίος υποστήριξε πως «μια τέτοια δίκη δεν θα έπρεπε να γίνει ποτέ».
«Και εάν γίνει, δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο μετά τις εκλογές.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τις άλλες δίκες με τις ψευδείς κατηγορίες που έχει εξαπολύσει εναντίον μου ο Biden.
Αυτό είναι παρέμβαση στις εκλογές» υποστήριξε ο Trump.

Ενστάσεις Ρεπουμπλικάνων σε νέα βοήθεια για την Ουκρανία

Την ίδια στιγμή, οι Ρεπουμπλικάνοι διαμηνύουν πως θα εξετάσουν προσεκτικά τη νέα πρόταση της κυβέρνησης Biden στο Κογκρέσο προκειμένου να εγκρίνει επιπλέον χρηματοδότηση δεκάδων δις δολαρίων προκειμένου να δοθούν ως βοήθεια στην Ουκρανία, τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να εγκρίνουν απεριόριστες δαπάνες.
Εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, υποστήριξε πως δεν πρόκειται να δοθεί «λευκή επιταγή» και ότι θα εξεταστεί εάν αυτό το αίτημα είναι σύμφωνο με τις μεθόδους και τις αρχές της πλειοψηφίας του κόμματος.

Ζητά από το Κογκρέσο επιπλέον 40 δις δολάρια ο Biden

Η κυβέρνηση Biden πρόκειται να ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει μια επιπλέον χρηματοδότησης συνολικού ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων περίπου τα μισά προορίζονται για την Ουκρανία..
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για την πλήρωση αποθεμάτων του στρατού των ΗΠΑ, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας άντλησε εν μέρει από αυτά.
Δεν είναι ακόμα σαφές αν μέρος του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχθούν άλλα κράτη.
Πέραν του ποσού αυτού, θα διατεθούν άλλα 8,5 δισεκ. δολάρια για να προσφερθεί οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και σε άλλα κράτη που επλήγησαν από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην επικράτειά της τον Φεβρουάριο του 2022.
Μέρος των κεφαλαίων αυτών θα διατεθεί μέσω Παγκόσμιας Τράπεζας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ