Τζο Μπάιντεν ο… γκαφατζής (vid)

Ένα ακόμη επεισόδιο στο «χρονολόγιο» με τις… γκάφες πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αυτήν τη φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέριλαντ.

Μετά την πτώση από σταματημένο ποδήλατο, το διπλό λάθος με το όνομα του Ρίσι Σούνακ, την αναζήτηση βουλευτή που πέθανε, τα σκονάκια που του υποδείκνυαν τι να κάνει (ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ), ο αμερικανός πρόεδρος αυτήν τη φορά έκανε λάθος στην… ορθογραφία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Μέριλαντ, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στον φόρο που καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο όρο οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο είναι 8%. Όταν, όμως, θέλησε να συλλαβίσει τον αριθμό (eight), o Τζο Μπάιντεν ξέχασε το τελευταίο γράμμα.

«Έχουμε χίλιους δισεκατομμυριούχους στις ΗΠΑ. Ξέρετε τον μέσο όρο φόρου που πληρώνουν; 8% (eight στο πρωτότυπο). E-I-G-H» ακούστηκε να λέει ο Μπάιντεν.

Σχολιάζοντας τη νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν, τα αμερικανικά ΜΜΕ υπενθύμισαν ότι το 1992 ο τότε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Νταν Κουέιλ είχε «διορθώσει» 12χρονο μαθητή για την ορθογραφία – στα αγγλικά – της λέξης «πατάτα», σβήνοντας το σωστό potato που είχε γράψει ο μαθητής και γράφοντας στη θέση του το λάθος potatoe.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ