Τελική σύγκρουση για τα «αφηγήματα της επόμενης μέρας»

Αν σε κάτι συμφωνούν και οι δύο βασικοί μονομάχοι των εκλογών και διεκδικητές της εξουσίας, αυτό είναι πως αέρα νίκης θα αποκτήσει όποιος καταφέρει να πείσει ότι η πρότασή του για την επόμενη μέρα διέπεται από μεγαλύτερη «κυβερνησιμότητα» σε σχέση με τον αντίπαλό του, σύμφωνα με το matrix24.gr.

Γι’ αυτό και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα όχι απλώς να πείσουν ότι η πρόταση εξουσίας που παρουσιάζουν είναι εφαρμόσιμη, αλλά ταυτοχρόνως και να αποδομήσουν ο ένας την πρόταση του άλλου.

Ζητείται… σταθερότητα

Άλλωστε, είναι σαφές και το παραδέχονται οι βασικοί συνεργάτες και των δύο βασικών μονομάχων ότι οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και όχι περιπέτειες, εξ ού και θα αξιολογήσουν με αυστηρό τρόπο πριν αποφασίσουν τί θα ψηφίσουν κατά πόσον οι προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να διασφαλίσουν ότι η χώρα θα κυβερνηθεί χωρίς αστάθεια, από μία κυβέρνηση μακράς πνοής και έναν ηγέτη που θα μπορεί να κρατάει το τιμόνι.

Στόχος ο αντίπαλος

Σύμφωνα με το matrix24.gr, ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει ως ο εγγυητής της «σταθερότητας», ο δε Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να πείσει ότι η απλή αναλογική μπορεί να δώσει κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή -κάτι που ούτως ή άλλως έκαναν αμφότεροι ήδη από προχθές, μιλώντας με έμφαση για τα αφηγήματά τους στην τηλεμαχία των 6 πολιτικών αρχηγών.

Τις επόμενες ημέρες, οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί θα επιμείνουν στο ίδιο μοτίβο, καθώς όποιος καταφέρει τους πολίτες ότι μπορεί να κυβερνήσει, αναμένεται να πάρει και την μερίδα του λέοντος από τους αναποφάσιστους -οι οποίοι, παραδόξως, αυξάνονται αντί να μειώνονται, όσο πλησιάζουμε προς την ώρα της κάλπης…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ