Αυστηρή προειδοποίηση Πούτιν στις αλαζονικές δυτικές ελίτ: «Κανείς δεν απειλεί τη μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη του κόσμου» (vid)

Tην ισχυρή πυρηνική δύναμη της Ρωσίας επανέφερε στο προσκήνιο για άλλη μια φορά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ενωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την επονομαζόμενη «Ημέρα της Νίκης».

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την «αλαζονική» Δύση, υπογραμμίζοντας ότι «ξεχνούν τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Σοβιετική Ενωση στην ήττα της ναζιστικής Γερμανίας και υποδαυλίζουν τις συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο» και τονίζοντας ότι «γνωρίζουμε πού οδηγεί η υπερβολή τέτοιων φιλοδοξιών. Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση».

«Αλλά ταυτόχρονα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», προειδοποίησε ο Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία, και αφού ο υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε τα στρατεύματα που παρατάχθηκαν, εν μέσω χιονοθύελλας.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι «η Ρωσία περνάει μια δύσκολη περίοδο», ωστόσο επικεντρώθηκε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Μόσχας απευθυνόμενος περισσότερο στο εξωτερικό και λιγότερο στο εσωτερικό, καθώς σημείωσε ότι «το μέλλον της μητέρας πατρίδας εξαρτάται από εμάς και αυτό φέτος στην Ημέρα της Νίκης είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις είναι πάντα σε στρατιωτική ετοιμότητα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ