Οι 2 ομάδες ψηφοφόρων που προκαλούν πανικό στο Μαξίμου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πασχίζει να ξεπεράσει το 30% στις ευρωεκλογές του Ιουνίου αλλά τα πράγματα δεν φαίνεται να της πηγαίνουν καλά.

Στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης έχουν βάλει στόχο νέους ψηφοφόρους, οι οποίοι και στις εθνικές εκλογές είχαν δώσει την ψήφο τους στη Νέα Δημοκρατία, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη του 41%, αλλά και σε όσους κεντρώους είχαν συνταχθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές και σήμερα εμφανίζονται ανένταχτοι, και μάλιστα να φλερτάρουν με την αποχή.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου οι 2 αυτές ομάδες εμφανίζονται πολύ προβληματισμένες:

  • Αφενός οι νέοι έχουν επηρεαστεί κυρίως από το έγκλημα στα Τέμπη.
  • Αφετέρου οι κεντροδεξιοί ψηφοφόροι από τη συνολική εικόνα που έχει η κυβέρνηση σήμερα.

Φτάνοντας προς ευρωεκλογές του Ιουνίου ο Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να βρεθεί κοντά σε αυτούς του πολίτες, προκειμένου να τους πείσει ότι παραμένει πάντα ο κεντρώος πολιτικός που πίστεψαν και ψήφισαν.

Το Μαξίμου θέτει ξεκάθαρα το αφήγημα της κάλπης μιλώντας για την κρισιμότητα που έχουν αυτές οι εκλογές, με τον πρωθυπουργό να εστιάζει στο δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτεια».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασική επιδίωξη του Μητσοτάκη είναι η ανάδειξη των όσων έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση στην οικονομία, ενώ θα προβάλει και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Όσον αφορά στους νέους, η κυβέρνηση θα προβάλει την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια, την (πλασματική) μείωση της ανεργίας των νέων, τις παρεμβάσεις με στόχο τον επαναπατρισμό όσων ξενιτεύτηκαν μέσα στην κρίση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ