«Πέθαναν τρεις γυναίκες από το εμβόλιο της AstraZeneca»

Την παραδοχή ότι τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca έκανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, την ώρα που η ανησυχία στη χώρα μας έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αποσύρεται το σκεύασμα.

Και μπορεί η AstraZeneca να μιλάει για… «εμπορικούς λόγους», η εξέλιξη αυτή όμως έρχεται μετά την επιβεβαίωση ότι το εμβόλιο που έγινε υποχρεωτικό στη χώρα μας, έχει προκαλέσει περιστατικά θρομβώσεων.

Σε ερώτηση που δέχτηκε η κ. Λινού κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Action 24, απάντησε ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 100 περιστατικά επιπλοκών στην Ελλάδα, ενώ τρεις γυναίκες πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους, σχολιάζοντας μάλιστα ότι το ποσοστό δεν είναι αμελητέο και δεν θα έπρεπε να υπήρχε.

«Εάν μπορούσαμε να το αποφύγουμε θα έπρεπε να το έχουμε κάνει. Και ο τρόπος για να το αποφύγουμε ήταν να έχουν δοθεί άλλα εμβόλια στις νέες γυναίκες και να μην χορηγηθεί το εμβόλιο AstraZeneca παρά μόνο σε άτομα άνω των 50-55 ετών» υποστήριξε η Αθηνά Λινού.

Είπαν σε πολίτη που έπαθε θρομβώσεις να κάνει και τη δεύτερη δόση

Την ίδια στιγμή, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο πολίτης Αλέξανδρος Μεταξάκης, ο οποίος έπαθε δύο θρομβώσεις λίγες ημέρες αφότου έκανε το εμβόλιο και χρειάστηκε να χειρουργηθεί, ανέφερε ότι έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος της βρετανικής εταιρείας.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι μετά τις επιπλοκές κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για την υγεία του: «Από την εταιρεία και το ελληνικό δημόσιο δεν επικοινώνησε ποτέ κανένας μαζί μου». Σα να μην έφτανε αυτό, αφού χειρουργήθηκε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού του είπε να προχωρήσει και στη δεύτερη δόση! «Μου είπαν να κάνω και τη δεύτερη δόση και ταλαιπωρήθηκα επί 7 μήνες γιατί προσπαθούσα να βγάλω ένα έγγραφο το οποίο να λέει ότι δεν πρέπει να κάνω τη δεύτερη δόση» ανέφερε ο κ. Μεταξάκης.

Σημειώνεται ότι η δίκη για την αγωγή του πολίτη κατά της βρετανικής εταιρείας έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές και έχει οριστεί νέα ημερομηνία για τις 10/10/2024.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ