Τα μέτρα για το άνοιγμα των γηπέδων

Αντίστροφη μέτρηση για την επανεκκίνηση των αγώνων στη Super League, με τα γήπεδα να ετοιμάζονται να υποδεχθούν και πάλι το κοινό μετά την παύση που επιβλήθηκε από τις 11 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η απόφαση για το κλείσιμο των γηπέδων ελήφθη μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη. Ο Λυγγερίδης έγινε το τρίτο θύμα οπαδικής βίας στην Ελλάδα μέσα σε διάστημα λιγότερο από δύο χρόνια.

Το Υπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την καθοδήγηση του Δημήτρη Παπαστεργίου και του Γιάννη Βρούτση, παρουσίασε το νέο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, το οποίο περιλαμβάνει αυτοματοποιημένες ποινές για τις ομάδες, ενισχυμένες διαδικασίες ελέγχου με την εγκατάσταση καμερών εποπτείας και ταυτοποίηση των φιλάθλων μέσω της εφαρμογής gov.gr Wallet.

Από τις 13 Φεβρουαρίου, τα γήπεδα θα είναι πλέον ανοιχτά για τους φιλάθλους, αλλά με νέα δεδομένα στη διαδικασία εισόδου και παρακολούθησης των αγώνων. Η ΔΕΑΒ θα έχει την εξουσία να επιβάλλει άμεσα διοικητικές κυρώσεις σε περίπτωση παραβατικών συμπεριφορών, ενώ η εγκατάσταση καμερών εποπτείας μέχρι τις 6 Μαρτίου είναι υποχρεωτική για την είσοδο των φιλάθλων.

Το σημαντικότερο μέτρο, η ταυτοποίηση μέσω gov.gr Wallet, θα ισχύσει από τις 9 Απριλίου, εξασφαλίζοντας ότι κάθε εισιτήριο θα αντιστοιχίζεται σε ένα φυσικό πρόσωπο, καταπολεμώντας έτσι την ανωνυμία που συχνά προσφέρει κάλυψη σε βίαιες συμπεριφορές.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι αυτό το πλέγμα μέτρων θα εφαρμοστεί με ακρίβεια και θα συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας, δημιουργώντας ένα πιο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για τους φιλάθλους στα ελληνικά γήπεδα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ