Τι αποκαλύπτει ο Χατζηδάκης για νέο έκτακτο επίδομα

Το Πάσχα μπορεί να γίνει αφορμή για την παροχή ενός επιδόματος προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

«Μέσα σε 40 ημέρες από την αρχή του νέου έτους, έχουμε κάνει πράξη περισσότερα από όσα είχαμε προβλέψει στον προϋπολογισμό. Έχουμε αναλάβει δεσμεύσεις για τις εφημερίες των γιατρών και για την αύξηση του επιδόματος γέννησης, με κόστος 210-212 εκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε την οικονομία στην τροχιά ανάπτυξης που βρίσκεται. Αν συνεχίσουμε να έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και θετικές υπερβάσεις σε σχέση με τις προβλέψεις, θα είμαστε εδώ για να επιστρέψουμε το πλεόνασμα στην κοινωνία», δήλωσε ο Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ.

Για τον αγροτικό κλάδο, ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε την καθολική συμπάθεια προς τους αγρότες και την κατανόηση των προβλημάτων τους, τονίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα, με κόστος πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ για το δημόσιο. Παράλληλα, έθιξε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στον αγροτικό τομέα για τη διασφάλιση ενός μόνιμου και βιώσιμου εισοδήματος.

Όσον αφορά την προσεχή συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χατζηδάκης εκφράζει την αισιοδοξία του για ένα θετικό αποτέλεσμα, επισημαίνοντας την καλή διάθεση της κυβέρνησης και την πίστη στον ανοιχτό διάλογο.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον στόχο της κυβέρνησης για πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του ΑΕΠ έως το τέλος του έτους, επισημαίνοντας την πρόθεση για περαιτέρω παροχές και τη δυνατότητα επιστροφής περισσευούμενων κερδών στην κοινωνία. Τέλος, υπογράμμισε την προοπτική αύξησης του κατώτατου μισθού άνω των 800 ευρώ από την 1η Απριλίου, με τον στόχο να φτάσει στα 950 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας, καθώς και την αύξηση του μέσου μισθού κατά περίπου 20% κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ