Σφοδρές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας

Σκληρή επίθεση από ισραηλινά άρματα μάχης και αεροπορικές επιδρομές συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ στη Χαν Γιουνίς της Λωρίδας της Γάζας, με αναφορές των παλαιστινιακών αρχών να καταγράφουν σχεδόν 200 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Συγχρόνως, ιατροί και παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι αναφέρουν αεροπορικές επιδρομές στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στο κεντρικό τμήμα της Γάζας.

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιχειρούν πολύ επιθετικά εναντίον της Χαν Γιουνίς, προετοιμαζόμενες για μια πιθανή προέλαση στο νότιο μέρος της πόλης, τμήματα της οποίας κατέλαβαν τον Δεκέμβριο. Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις πλησιάζουν σε κέντρα διοίκησης και αποθήκες όπλων της Χαμάς.

Χθες, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την καταστροφή ενός κρησφύγετου που ανήκε στον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Το κτίριο βρισκόταν κοντά στην πόλη της Γάζας.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υγειονομικές αρχές, 187 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινές επιθέσεις μέσα σε ένα 24ωρο, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 21.507 από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου. Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι χιλιάδες ακόμη πτώματα ίσως βρίσκονται κάτω από τα ερείπια.

Ένας παλαιστίνιος δημοσιογράφος που εργαζόταν για το δίκτυο Al-Quds σκοτώθηκε μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του σε αεροπορική επιδρομή στο σπίτι τους στον καταυλισμό Νουσεϊράτ στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με υγειονομικούς αξιωματούχους και δημοσιογράφους, αυτός είναι ο 106ος παλαιστίνιος δημοσιογράφος που έχει σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ