ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία μετά την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου. Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένοι όλοι οι προβολείς, μετά τις θυελλώδεις εξελίξεις στο κόμμα, με την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου και του Δημήτρη Παπαδημούλη στη συνέχεια, ενώ την πόρτα της εξόδου από την Κουμουνδούρου αναμένεται να ανοίξει άμεσα και ο Γιάννης Δραγασάκης.

Μάλιστα, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση συγκαλείται με τους μισούς, καθώς μετά από την αποχώρηση συνολικά 18 στελεχών («Ομπρέλα» και «6+6»), πλέον η Πολιτική Γραμματεία μέτρα 24 μέλη από 42. Έτσι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για την έξοδο με σφοδρά «πυρά» εναντίον του της ομάδας Αχτσιόγλου, η οποία στην επιστολή της τον κατηγορεί για «διάλυση» και μετατροπή της παράταξης σε ένα «άμορφο κόμμα».

Πάντως, η πρώτη αντίδραση από την Κουμουνδούρου ήταν το μήνυμα πως «η ιστορία θα τους κρίνει», τονίζοντας πως «αρνούνται να αποδεχτούν τη δημοκρατική ετυμηγορία».

«Καθώς φαίνεται, η μόνη “διαφωνία” όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ