Προσπάθεια «ουκρανοποίησης» της G20 από τη Δύση

Στη Βραζιλία βρίσκεται ο Σεργκέι Λαβρόφ, από όπου επιτέθηκε εκ νέου στη Δύση λέγοντας πως διατυπώνει «ανυπόστατες κατηγορίες» εναντίον της Μόσχας και ότι προσπάθησει να «ουκρανοποιήσει» τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της G20.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, έγινε δεκτός από τον Βραζιλιάνο πρόεδρο, Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Λαβρόφ «εξέθεσε τις θέσεις της Ρωσίας όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία», ανέφερε η βραζιλιάνικη κυβέρνηση στην ανακοίνωση Τύπου την οποία δημοσιοποίησε για τη συνάντησή τους στην Μπραζίλια, που ολοκληρώθηκε χωρίς συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος Λούλα από την πλευρά του τόνισε ότι «η Βραζιλία παραμένει διατεθειμένη να συνεργαστεί στις προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ουκρανία», μέσω X (του πρώην Twitter).

Συγκεκριμένα, ο Λούλα αντιτάσσεται στην πολιτική απομόνωση της Μόσχας που ασκεί η Ουάσιγκτον από την εισβολή στην Ουκρανία και επισημαίνει πως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και οι δυτικές δυνάμεις φέρουν επίσης ευθύνες για το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ συμμετείχε αυτή την εβδομάδα σε συνάντηση των ΥΠΕΞ των χωρών της G20, που οργανώθηκε στο Ρίο ντε Ζανέιρο, καθώς η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής ασκεί φέτος την εναλλασσόμενη προεδρία της.

Δήλωσε νωρίτερα χθες στον ρωσικό Τύπο ότι «ορισμένοι από τους δυτικούς συναδέλφους μας στην υπουργική σύνοδο της G20 αποπειράθηκαν (…) να διατυπώσουν ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να ‘ουκρανοποιήσουν’ την ημερήσια διάταξη με όλους τους πιθανούς τρόπους».

«Οι προσπάθειες αυτές δεν υποστηρίχθηκαν από τις αναπτυσσόμενες χώρες, από την πλειονότητα των χωρών του παγκόσμιου Νότου», πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαύρα μαντάτα για τον Μητσοτάκη από την Εκκλησία και το Άγιο Όρος

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.Μαύρα μαντάτα έρχονται από...