Παραλήρημα των τουρκικών ΜΜΕ: Η Γερμανία κόβει την «ντρίπλα» των Τούρκων με τα Eurofighter λόγω Ελλάδας

Παραλήρημα των τουρκικών ΜΜΕ. Λίγα 24ωρα πριν την άφιξη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τα τουρκικά ΜΜΕ επιδίδονται σε ένα μπαράζ δημοσιευμάτων και αναφορών σχετικών με την Ελλάδα, είτε απειλώντας όπως και παλαιότερα να… πλήξουν την ηπειρωτική Ελλάδα και την Κρήτη με τον πύραυλο Tayfun, είτε «ανακαλύπτοντας» ότι η Γερμανία λέει «όχι» στην Άγκυρα για τα μαχητικά Eurofighter λόγω των ελληνοτουρκικών.Κατά τα άλλα, θα είναι μια «αλλαγή σελίδας» η επίσκεψη αυτή του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα και άπαντες στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη περιμένουν τον Ερντογάν με «ανοιχτές αγκάλες».

Επίσης, όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Millyet -στο πρωτοσέλιδό της μάλιστα- το σχέδιο της Τουρκίας είναι να παραλάβει τα 40 Eurofighter πριν η χώρα μας πάρει τα αμερικανικά F-35, έτσι ώστε να «σταματήσει το σχέδιο της αεροπορικής υπεροχής της Ελλάδας με Rafale και F-35»!

Και αυτό το χαρακτηρίζουν ως «ντρίπλα στο σχέδιο της Ελλάδας»! Μια ντρίπλα πάντως, που σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας μάλλον θα είναι αποτυχημένη, καθώς σύμφωνα με το δίκτυο NTV, η ένταση στα ελληνοτουρκικά κάνει το Βερολίνο να λέει «όχι» στην Τουρκία για τα Eurofighter!

Όσο για τις τουρκικές ονειρώξεις με τον βαλλιστικό Tayfun;

Στα τουρκικά κανάλια έκαναν ακόμα και… υπολογισμούς του τι θα χτυπήσουν στην ηπειρωτική Ελλάδα αν μεταφέρουν τον πύραυλο κοντά στη Σμύρνη και γίνει εκτόξευση από κει και αν θα χτυπήσουν την Κρήτη αν τον μεταφέρουν είτε στα Μούγλα, είτε στην Κύπρο, είτε στη Λιβύη!

Όπως έλεγαν μάλιστα οι Τούρκοι αναλυτές, αποκλειστικοί στόχοι των τουρκικών πυραύλων είναι η Ελλάδα (Κρήτη και Αθήνα) και η Συρία, καμία άλλη χώρα!

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ