Ο Τραμπ ζήτησε αναβολή από δικαστήριο για να πάει σε κηδεία και του βγήκε… προεκλογική εκδήλωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί ένα έντονο προβάδισμα στην κούρσα για την υποψηφιότητα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, παρά τις δικαστικές του ανησυχίες.

Πρόσφατα, ο Τραμπ ζήτησε αναβολή μιας δίκης προκειμένου να παρευρεθεί στην κηδεία της πεθεράς του, Αμαλίας Κναβς, μητέρας της Μελάνιας Τραμπ. Ωστόσο, οι δικηγόροι του είχαν επίσης προγραμματίσει μια προεκλογική συγκέντρωση για εκείνη την ημέρα, γεγονός που δεν αναφέρθηκε στο αίτημα αναβολής.

Η δίκη, στην οποία ο Τραμπ κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση από τη συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ, ήταν να ξεκινήσει την Τετάρτη. Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Τραμπ, Αλίνα

Χάμπα, ο πρώην πρόεδρος δεν θα μπορούσε να παραστεί στη δίκη στη Νέα Υόρκη λόγω του ταξιδιού του στη Φλόριντα για την κηδεία. Η ομάδα του Τραμπ ζήτησε την αναβολή της δίκης για την επόμενη εβδομάδα.

Ο δικαστής Λιούις Κάπλαν απέρριψε το αίτημα για αναβολή, δηλώνοντας ότι ενώ το δικαστήριο εκφράζει συμπάθεια προς την οικογένεια Τραμπ, η δίκη θα συνεχιστεί όπως προγραμματίστηκε. Επισημάνθηκε ότι δεν απαιτείται η παρουσία του Τραμπ στη δίκη, αλλά ο ίδιος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστεί.

Εν τω μεταξύ, οι δικηγόροι της Κάρολ ανέφεραν σε επιστολή τους ότι ο Τραμπ είχε επίσης προγραμματίσει μια προεκλογική συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ την ίδια ημέρα. Η ιστοσελίδα της εκστρατείας του Τραμπ επιβεβαιώνει την εκδήλωση στο Πόρτσμουθ του Νιου Χάμσαϊρ, προγραμματισμένη για την Τετάρτη το βράδυ. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Τραμπ σχεδιάζει να παρευρεθεί σε αυτή την εκδήλωση, καθώς πλέον δεν είναι δυνατή η κράτηση θέσεων για το κοινό.

Η κηδεία της Αμαλίας Κναβς έχει οριστεί για την Πέμπτη. Εφόσον ο Τραμπ ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα, θα μπορούσε να παρευρεθεί τόσο στην κηδεία όσο και στις άλλες δύο εκδηλώσεις.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ