Αντίδραση από τη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας: «Δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία»

Η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στην ΕΡΤ ότι η κομματική πειθαρχία δεν εμπλέκεται σε θέματα συνείδησης. Αυτό έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των βουλευτών του κόμματος από τη Δευτέρα για το νομοσχέδιο σχετικά με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Η κα. Συρεγγέλα υπογράμμισε επίσης την αυξημένη ευθύνη των υπουργών, αφού τα νομοθετήματα περνούν από το Υπουργικό Συμβούλιο. Επιπλέον, επισήμανε ότι το θέμα αφορά ευρύτερα τα ανθρώπινα δικαιώματα και κυρίως τα δικαιώματα παιδιών που ήδη υπάρχουν.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας, η Συρεγγέλα εκτίμησε ότι με συγκεκριμένες επεξηγήσεις, μια ευρύτατη πλειοψηφία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας θα τείνει προς την υποστήριξη του νομοσχεδίου. Εξέφρασε την προσωπική της αίσθηση για αυτή την κατεύθυνση.

Όσον αφορά τη στήριξη από άλλα κόμματα, η Μαρία Συρεγγέλα επεσήμανε τη σημασία της ευρείας στήριξης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων των παιδιών, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή περισσότερων παρατάξεων στη Βουλή.

Σχετικά με την ψήφο των υπουργών, η γραμματέας της ΝΔ τόνισε ότι οι υπουργοί, ως βουλευτές, φέρουν διττή ευθύνη. Ειδικά στο υπουργικό Συμβούλιο, η ευθύνη τους είναι ακόμη μεγαλύτερη καθώς τα νομοθετήματα διέρχονται από εκεί. Όταν ρωτήθηκε για τυχόν παραιτήσεις υπουργών που δεν υποστηρίζουν το νομοσχέδιο, απάντησε ότι δεν θα εμπλακεί σε αυτή τη λογική, επισημαίνοντας ότι τα θέματα συνείδησης είναι προσωπικά για κάθε άτομο.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη για εκτενή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο του δημοκρατικού κόμματος, επισημαίνοντας ότι οι απόψεις όλων πρέπει να σεβαστούν. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της ενότητας εντός της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά τη διαδικασία αυτή, το κόμμα θα παραμείνει ενωμένο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ