Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα εποχή

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επικράτησή του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού μετά από 15 χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα στο τιμόνι.

Η μεγάλη διαφορά των 12 μονάδων δίνει μια καθαρή νίκη στον Στέφανο Κασσελάκη, για την οποία η Έφη Αχτσιόγλου τον συνεχάρη χθες τηλεφωνικά λίγο πριν τις 11 το βράδυ. Συγκεκριμένα, στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04%, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%.

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παραδώσει τη «σκυτάλη» στον διάδοχό του, σε συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή και είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι. Αναμένονται με ενδιαφέρον τα μηνύματα που θα στείλει σε νικητές και ηττημένους, πέραν αυτού της ενότητας στην οποία αναφέρθηκε και χθες από το εκλογικό τμήμα της Καισαριανής: «οι μεγάλοι αγώνες που έχουμε να δώσουμε μπροστά μας, δεν είναι οι εσωκομματικοί αγώνες, είναι οι αγώνας στο κοινωνικό πεδίο και θα τους δώσουμε όλοι και όλες μαζί, ενωμένοι (…)».

Πλέον, το κόμμα περνά σε νέα χέρια, αν και οι «στρατηγοί» προέρχονται από την παλαιά κομματική δομή και την προεδρική τάση των Παππά – Πολάκη, από τους οποίους μόνο τον πρώτο επέλεξε να ευχαριστήσει χθες στην κεντρική του νικητήρια δήλωση έξω από την Κουμουνδούρου ο Στέφανος Κασσελάκης. Επιπλέον, περνά σε μια νέα εποχή – εν πολλοίς αχαρτογράφητη –η οποία θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται από σήμερα.

Σε αυτή τη νέα εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει διχασμένος και βαθιά τραυματισμένος, όπως πολύ έντονα καταγράφηκε όλες αυτές τις μέρες από τον δεύτερο γύρο και μετά. Τόσο ο νικητής όσο και η ηττημένη του δεύτερου γύρου έστειλαν χθες μηνύματα ενότητας, η οποία όμως δεν είναι καθόλου δεδομένη.

Τo μήνυμα Κασσελάκη

Χθες, στην δήλωσή του ο Στέφανος Κασσελάκης, χειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του (στους οποίους πλέον συρρέουν ανοιχτά όλο και περισσότεροι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ):

·       Ευχαρίστησε τα χιλιάδες μέλη που προσήλθαν στους δύο γύρους για να ψηφίσουν και τους «εθελοντές».

·       Υποσχέθηκε επιστροφή στην εξουσία λέγοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, θα μείνει και θα κερδίσει»

·       Έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας πως εκτιμά την Έφη Αχτσιόγλου και πως προσβλέπει στην συνεργασία μαζί της «ώστε να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο»

·       Απευθύνθηκε εισαγωγικά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και ευχήθηκε «η Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους και να λάβει κάθε προληπτικό μέτρο από εδώ και πέρα». «Έχουν την υποστήριξή μας» πρόσθεσε.

·       Προανήγγειλε επίσκεψη στην Κύπρο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ