Η εκλογή Κασσελάκη φέρνει τα πάνω κάτω στο Μέγαρο Μαξίμου

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει αναταραχή όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα μέχρι τώρα ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια των κυβερνητικών στελεχών για το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν τη θέση τους σε μία μεγάλη ανησυχία.

Αντιλαμβάνονται όλοι σήμερα ότι βρίσκονται απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο που δεν τον γνωρίζουν και ο οποίος κατάφερε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη στην ελληνική πολιτική σκηνή κερδίζοντας την αντίπαλο του μέσα σε 20 μέρες.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να συσπειρώσει γύρω του ένα κομμάτι νέων ψηφοφόρων που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν είχαν αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ανήκαν γενικά στο δημοκρατικό χώρο του κέντρου και τους δικαιωματιστές, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον τρόπο του έδειξε ότι ήρθε για να μείνει τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην πολιτική.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος σημείωναν ακόμα ότι το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα βρίσκεται στη Βουλή, ενώ αρχικά ερμηνεύθηκε ως αρνητικό, τελικά είναι θετικό για τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έτσι θα αποφύγει οποιαδήποτε φθορά.

Φυσικά, στην κυβέρνηση περιμένουν να δουν πώς θα λειτουργήσουν και τα στελέχη της Ομπρέλας αλλά και ο στενός πυρήνας των στελεχών που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου.

Επιπλέον, οι ίδιοι άνθρωποι παρακολουθούν με ενδιαφέρον και το πώς κινείται το ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη αφού, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης σύντομα θα έχει πρόβλημα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ