Μυστικές δημοσκοπήσεις: Τι ποσοστό θα έπαιρνε ένα κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στο χώρο της Αριστεράς είναι καταιγιστικές. Το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη, η παρέμβαση Τσίπρα με την οποία έριξε το γάντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι εκείνος το σήκωσε, έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι εξελίξεις είναι προάγγελος ίδρυσης νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα. Το σενάριο αυτό δεν αφήνει αδιάφορους του δημοσκόπους, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει, εδώ και κάποιες ημέρες τα γκάλοπ.

Τι ποσοστό θα έπαιρνε λοιπόν ένα κόμμα Τσίπρα; Φάνηκε, ήδη από χθες, ότι η επιρροή του Αλέξη Τσίπρα είναι πολύ μικρότερη από όσο περιμένουν όλοι, ακόμη και ο ίδιος. Η αποδοχή του Στέφανου Κασσελάκη πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των δημοσκόπων δεν δίνουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 5% σε ένα κόμμα Τσίπρα. Αυτό δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Μάλιστα διαπιστώνουν ότι η ζημιά που θα γίνει θα είναι ολοκληρωτική για τη Νέα Αριστερά, η οποία θα χάσει περισσότερους από τους μισούς ψηφοφόρους. Άρα, ποιον θα ευνοούσε ο περεταίρω κατακερματισμός του λεγόμενου προοδευτικού χώρου; Μάλλον τον Μητσοτάκη

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...