Μητσοτάκης για τα F-35: «Σημαντική μέρα για την εθνική άμυνα – Επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων» (docs)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της πρόσφατης έγκρισης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας το γεγονός ως ένα ιστορικό βήμα για την εθνική άμυνα και την ελληνική διπλωματία.

«Η Ελλάδα τίθεται στην τροχιά απόκτησης έως και 40 μαχητικών αεροσκαφών τελευταίας γενιάς F-35», δήλωσε ο Μητσοτάκης, επισημαίνοντας το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί μια αποφασιστική στιγμή για την ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής ικανότητας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην απόκτηση ενός “δωρεάν πακέτου εξοπλισμών” που περιλαμβάνει φρεγάτες, μεταγωγικά C-130, θωρακισμένα άρματα μάχης και άλλα στοιχεία αμυντικού υλικού. Αυτό το πακέτο, που διατίθεται χωρίς κόστος από τα αμερικανικά αποθέματα, επισημαίνει την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε όλους τους κλάδους.

«Η σημερινή εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα μιας μεθοδικής, αθόρυβης και μακράς προσπάθειας», επισήμανε ο Μητσοτάκης, τονίζοντας τη σημασία της ενεργούς και αξιόπιστης διπλωματίας που έχει ακολουθήσει η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη.

Σε μια εποχή αβεβαιότητας, η Ελλάδα επιβεβαιώνει την παρουσία της με σοβαρότητα και γεωπολιτική ωριμότητα, συνδυάζοντας την προστασία των εθνικών της συμφερόντων με την ενίσχυση των αμυντικών της δυνατοτήτων, προχωρώντας με αποφασιστικότητα στον δρόμο της σταθερότητας και της ειρήνης.

Η επιστολή που έλαβε από τον Άντονι Μπλίνκεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...