«Φλερτάρει» με μονοψήφιο ποσοστό ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι αποκαλύπτουν 4 δημοσκοπήσεις

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν μια τάση πτώσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και σε οριακά διψήφια νούμερα, φλερτάροντας με το μονοψήφιο ποσοστό. Αυτό αντανακλά μια γενικότερη φθορά στην εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μια ασθενική αντιπολιτευτική παρουσία με εσωτερικά προβλήματα.

Η εικόνα αυτή παρουσιάζεται σε μία περίοδο που και η ΝΔ καταγράφει απώλειες, με τις αρνητικές γνώμες για την διαχείριση της ακρίβειας να είναι συντριπτικά πολλές και με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια να φέρνει και αυτό δημοσκοπικές απώλειες.

Οι τέσσερις δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

  • 10,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, στην δημοσκόπηση της Marc, με τη ΝΔ στο 29,7% και το ΠΑΣΟΚ στο 13,4%. Στην εκτίμηση αποτελέσματος σημειώνει 11, 8% στις βουλευτικές και 13% στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ να σημειώνει αντιστοίχως 14,9% και 16,5%.
  • 9,7% στην πρόθεση ψήφου, στην δημοσκόπηση της Metron Analysis με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 28,2%, το ΠΑΣΟΚ 11%., και το ΚΚΕ 8,2%.Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12,1% με τη ΝΔ να είναι στο 35,2%, το ΠΑΣΟΚ στο 14,7%, και το ΚΚΕ στο 10,3%.
  • 10,5% στην πρόθεση ψήφου στην δημοσκόπηση της MRB, όπου είναι οριακά πίσω από το ΠΑΣΟΚ (10,7%), με την ΝΔ να βρίσκεται στο 29,1% και το ΚΚΕ στο 7%, η δε αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 25%. Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην ίδια δημοσκόπηση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σημειώνουν το ίδιο ποσοστό 12,1%.
  • 11,1% στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές στην δημοσκόπηση της GPO, με την ΝΔ στο 32,5%, το ΠΑΣΟΚ στο 12,2%, το ΚΚΕ στο 8% και την αδιευκρίνιστη ψήφο στο 12%. Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 10,9% με τη ΝΔ στο 30,2% και το ΠΑΣΟΚ στο 11,1%.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια διπλή πρόκληση: αφενός τη διαχείριση της εσωτερικής κριτικής και αφετέρου την ανάγκη ενίσχυσης της δημοσκοπικής του θέσης. Η κατάσταση αυτή απαιτεί έναν ανανεωμένο πολιτικό διάλογο και ουσιαστικές προτάσεις που θα επαναφέρουν το κόμμα στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ