«Διέρχεσαι την πύλη της κολάσεως» – Ανατριχιαστική ανάρτηση από τη Δώρα Αυγέρη (pic)

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, μετέφερε ένα ισχυρό μήνυμα κατά του φασισμού και του ναζισμού από την Πολωνία, όπου επισκέφθηκε το ιστορικό στρατόπεδο του Άουσβιτς. Η επίσκεψη αυτή, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή, αποτελούσε μέρος των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Ολοκαυτώματος και την 79η επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου από τον Κόκκινο Στρατό.

Στο πλαίσιο αυτής της συγκινητικής επισκέψεως, η Αυγέρη, μαζί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, συμμετείχαν σε εκδήλωση στο Κρατικό Μουσείο ‘Αουσβιτς – Μπίρκεναου.

Με αφορμή την επέτειο, η Δώρα Αυγέρη τόνισε τη σημασία της αποτροπής της επανεμφάνισης του φασισμού και του ναζισμού στον σύγχρονο κόσμο, με έμφαση στο ότι «κάθε πύλη στον φασισμό και τον ναζισμό οφείλει να είναι ερμητικά κλειστή». Η εμπειρία της επίσκεψης στο Άουσβιτς περιγράφεται ως η διέλευση μιας «επίγειας πύλης της κολάσεως», μια βαθιά συγκινητική και επιγνωστική διαδικασία.

Επιπλέον, η Δώρα Αυγέρη αναφέρθηκε στην τραγική ιστορία της Θεσσαλονίκης, πόλης που έχασε περίπου σαρανταπέντε χιλιάδες πολίτες της στο Άουσβιτς. Η επιστροφή λίγων επιζώντων και η μνήμη τους αποτελούν ένα διαρκές μάθημα για τον αγώνα κατά των εξτρεμιστικών ιδεολογιών.

Το μήνυμα της ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφές: η αντιμετώπιση του φασισμού και του ναζισμού απαιτεί συνεχή εγρήγορση και αποφασιστικότητα. Η διατήρηση της μνήμης και η εκπαίδευση για το παρελθόν είναι ζωτικής σημασίας για την αποτροπή της επανάληψης τέτοιων τραγικών γεγονότων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ