Όλο το κυβερνητικό παρασκήνιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία

Σε μια εξέλιξη που συνιστά σημαντική στροφή στην πολιτική σκηνή, ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ακολούθησε την προτροπή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου που αφορά στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις του, ο Βορίδης επέλεξε την αποχή, διατηρώντας μια αξιοπρεπή στάση σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου υπογράμμισαν ότι η στάση του Βορίδη δεν θέτει σε κίνδυνο την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την προηγούμενη θέση του επί του θέματος πριν αναλάβει υπουργικά καθήκοντα.

Η περίπτωση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίας Κεφάλα, παραμένει άγνωστη, καθώς φαίνεται αποφασισμένη να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αντιμετωπίζοντας την πιθανότητα αποχώρησης από την κυβέρνηση.

Η στάση των υπολοίπων υπουργών προκαλεί ενδιαφέρον, καθώς πολλοί από αυτούς, όπως οι Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Σκρέκας, Σοφία Ζαχαράκη, Βασίλης Κικίλιας, και Θεόδωρος Σκυλακάκης, τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου.

Η προώθηση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, αναμένεται να περάσει σε διαβούλευση και να ψηφιστεί μέσα στον Φεβρουάριο, με τον πρωθυπουργό να αναφέρει ότι η έγκρισή του θα έχει συμβολισμό, ακόμα και αν συμπέσει με την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στο κέντρο της προσοχής βρίσκεται και η στάση της Ιεράς Συνόδου, η οποία έχει εκφράσει ιδιαίτερα σκληρή θέση απέναντι στο νομοσχέδιο. Η Εκκλησία έχει ήδη κινητοποιηθεί με επιστολές προς τους βουλευτές και κηρύγματα στους ναούς, στοχεύοντας στην προάσπιση της παραδοσιακής οικογένειας.

Το θέμα αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την πολιτική σκηνή και τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά στην περιφέρεια, όπου η Εκκλησία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ